Premiér Sobotka: Jsem rád, že můj tlak přináší výsledky

02.03.2017 18:01

Jsem rád, že můj dlouhodobý tlak na urychlení strategické výstavby vysokorychlostních železnic v České republice přináší konkrétní výsledky v podobě společné shody napříč politickými stranami, aby se celý proces výstavby razantně zrychlil.

Premiér Sobotka: Jsem rád, že můj tlak přináší výsledky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Výstavbu vysokorychlostních železnic, která jednoznačně podpoří hospodářský růst a konkurenceschopnost naší země, považuji dlouhodobě za svoji osobní prioritu a také za prioritu naší vlády. Právě naše vláda začala v této věci dělat reálné kroky a o tomto projektu, na rozdíl od našich předchůdců, pouze nemluví.

Na můj pokyn vzniká reálná koncepce, která stanoví jasnou řídicí a odpovědnou strukturu, vydefinuje jasné úkoly jednotlivých subjektů a stanoví také termíny pro plnění těchto úkolů. Mým cílem je, aby tento materiál projednala vláda v následujících měsících.

V rámci mého úsilí zrychlit přípravu výstavby vysokorychlostních železnic jsem se také k této problematice sešel v uplynulých týdnech jak s ministrem dopravy, vedením Správy železniční a dopravní cesty, tak i se zástupci Prahy, Brna a zástupci Středočeského kraje, Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina, abych měl jasné informace o jejich zájmu, podpoře vzájemné spolupráce na urychlení výstavby vysokorychlostní železnic na našem území.

Věřím, že krok kupředu a zrychlení procesu výstavby budou představovat také konkrétní a brzké návrhy legislativních změn, které na společných jednáních deklaroval za svůj resort ministr dopravy Dan Ťok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.