Premiér Sobotka: Lidé budou více motivováni hledat práci, nespoléhat se na dávky a to se vyplatí

31.05.2017 14:05

Podle statistiků Česko zaznamenalo další nárůst zaměstnanosti. Podle dnešních údajů vzrostla v dubnu zaměstnanost oproti dubnu 2016 o 1,7 procentního bodu na celkových 73,5 procenta.

Premiér Sobotka: Lidé budou více motivováni hledat práci, nespoléhat se na dávky a to se vyplatí
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Je tedy zjevné, že navzdory některým pesimistickým hlasům pokračuje pozitivní trend v celé české ekonomice. Potvrzují to i čísla týkající se nezaměstnanosti, která meziročně klesla o 0,8 procentního bodu na 3,3 procenta.

Je zřejmé, že za dobu trvání současné vlády se k tomuto pozitivnímu trendu podařilo významně přispět, neboť se přerušilo léta trvající období stagnace a recesí. Ukázalo se, že příznivá fiskální politika vlády, která nastartovala investice i spotřebu firem a domácností vedla k očekávaným a žádaným výsledkům.

Nízká a již několik let klesající nezaměstnanost i současný dynamický ekonomický růst jsou také silným argumentem proto, aby se lidé více a spravedlivěji podíleli na ekonomickém růstu. Naše vláda podporuje již čtvrtý rok zvyšování mezd a platů a současné výsledky ekonomiky i trhu práce prokazují správnost této politiky. Máme osmé nejnižší náklady práce v EU a mzdy lidí v mezinárodním srovnání pokulhávají za úrovní produktivity práce u nás.

I ve zbytku mandátu vlády budeme usilovat o to, aby se ekonomický růst projevil co nejvíce v příjmech lidí a aby rostly mzdy, platy a důchody. Také proto vláda hodlá opět zvýšit minimální mzdu. Lidé budou více motivováni hledat práci a nespoléhat se na sociální dávky a to se vyplatí všem. Rostoucí spotřeba domácností je vedle investic a exportu předpokladem trvale rostoucího hrubého domácího produktu země, a tím i tvorby nových pracovních míst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.