Premiér Sobotka: Nesmíme dopustit, aby EU ovládli ideově vyprázdnění populisté

17.04.2014 12:20

Předseda ČSSD se ve Francii zúčastní zahájení volební kampaně socialistů do EP.

Premiér Sobotka: Nesmíme dopustit, aby EU ovládli ideově vyprázdnění populisté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Setkání s čelními politiky nejen Socialistické strany Francie čeká dnes předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, který se zúčastní zahájení kampaně evropských socialistů k volbám do Evropského parlamentu. Hlavními hosty významného setkání bude předseda EP Martin Schulz, který zde formálně rozběhne svou volební kampaň, výrazná socialistická politička a nově zvolená starostka Paříže Anne Hidalgová, hlavní postava Španělské socialistické dělnické strany pro volby do EP Elena Valencianová a Jean-Christophe Cambadélis, první místopředseda Strany evropských socialistů (PES) a pařížský poslanec.

Bohuslav Sobotka dorazí na zahájení kampaně Socialistické strany Francie pro volby do Evropského parlamentu, aby své zahraniční kolegy nejen podpořil, ale také informoval o aktuálních tématech tuzemské státní i stranické politiky.

„Nadcházející volby do Evropského parlamentu představují významný test evropské sociálnědemokratické síly a jednoty. Nesmíme dopustit, aby EU ovládli ideově vyprázdnění populisté. Je také třeba tvrdě oponovat nacionalistům, jejichž záměr je Evropskou unii rozbít ve jménu národního egoismu,“ zdůrazňuje Bohuslav Sobotka.

Spolupráci s evropskými sociálnědemokratickými stranami vnímá vedení ČSSD jako důležitý bod svého vnitřního fungování. „Pokaždé, když hovořím s našimi evropskými kolegy, odnáším si kromě dobrého pocitu i inspiraci pro vlastní práci,“ podotýká Bohuslav Sobotka s tím, že je rád, že Česko po posledních parlamentních volbách získává v Evropě opět na kreditu.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.