Premiér Sobotka: Praha přivítá významné evropské státníky, budeme diskutovat o bezpečnosti

16.05.2017 4:30

Česká republika bude 9. června hostit mezinárodní konferenci mimořádného významu. Vláda dnes odsouhlasila konání Pražské konference o obraně a bezpečnosti, kterou Úřad vlády pořádá ve spolupráci s Evropskou komisí.

Premiér Sobotka: Praha přivítá významné evropské státníky, budeme diskutovat o bezpečnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Pro naši vládu je téma evropské obrany velmi důležité, proto jsem pozval do Prahy řadu významných politiků v čele s předsedou Evropské komise Jeanem-Claudem Junckerem, vysokou představitelkou Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Federicou Mogherini a náměstkyní generálního tajemníka NATO Rosou Gottemoeller. Akce se zúčastní ministři zahraničí a obrany členských států a zástupci evropského obranného průmyslu.

Konference je součástí procesu, který jsme s ostatními lídry EU zahájili v Bratislavě a potvrdili v Římě. Jednou z priorit pro budoucnost EU, na nichž jsme se shodli, je totiž právě posílení obrany a bezpečnosti. Jejím cílem je zdůraznit důležitost a zvýšit povědomí o otázkách souvisejících s bezpečností a obranou EU a současně postoupit v diskusi o tom, jak by měly vypadat budoucí kroky směřující k posílení evropské spolupráce v této oblasti.

Pro Českou republiku je uspořádání konference tak mimořádného významu prestižní záležitostí. Věřím, že tato akce významně přispěje k posilování evropské obrany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

21:03 Rozvoral (SPD): V těchto dnech si připomínáme ukončení druhé světové války v Evropě

Každoročně si začátkem května připomínáme osvobození Československa od německého nacismu v roce 1945…