Premiér Sobotka: Rozhovor s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů nerozptýlil mé pochybnosti o fungování

24.10.2015 14:04

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka jednal 23. října 2015 na Úřadu vlády s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivanem Bílkem. Hlavním tématem setkání byla aktuální situace v GIBS.

Premiér Sobotka: Rozhovor s ředitelem Generální inspekce bezpečnostních sborů nerozptýlil mé pochybnosti o fungování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„V posledních dnech se ve sdělovacích prostředcích objevily závažné spekulace o možných pochybeních v práci GIBS. Ředitele Bílka jsem proto pozval, aby mi tyto spekulace vysvětlil a sdělil mi stanovisko k otázkám, které jsem mu poslal písemně. Ty se týkaly akce VIDKUN a informací ve sdělovacích prostředcích, podle nichž mělo v této věci dojít k  pochybení v práci GIBS. Zajímalo mě především, proč v tzv. akci VIDKUN nevyšetřovala příslušníky Policie ČR ve spolupráci se státním zastupitelstvím právě Generální inspekce bezpečnostních sborů a jaký byl důvod nečinnosti GIBS, pokud jde o vyšetřování možných klientelistických struktur v rámci policie v Olomouckém kraji. Od ředitele GIBS jsem dnes obdržel písemnou odpověď na můj dopis ze dne 16. října letošního roku a tuto odpověď si chci nyní podrobně prostudovat. Dnešní rozhovor s ředitelem GIBS nerozptýlil mé pochybnosti o fungování inspekce. Nyní bude nezbytné vyčkat, jak celou případnou odpovědnost GIBS posoudí orgány činné v trestním řízení," uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.