Premiér Sobotka: Usnesení rozpočtového výboru pokládám za závažné

13.03.2017 12:56

Sociální demokracie požaduje ujištění, že finanční správa na základě usnesení Rozpočtového výboru prověří emise korunových dluhopisů.

Premiér Sobotka: Usnesení rozpočtového výboru pokládám za závažné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Představitelé ČSSD budou na dnešní koaliční radě požadovat, aby ministerstvo financí splnilo usnesení rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny týkající se korunových dluhopisů. Podle členů výboru totiž existuje podezření, že ze strany některých emitentů a vlastníků mohlo docházet ke zneužití nebo obcházení daňových zákonů.

„Usnesení rozpočtového výboru pokládám za závažné a přijde mi zcela na místě, aby ministr financí koaliční partnery ujistil, že finanční správa na něj bude odpovídajícím způsobem reagovat,“ říká předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

ČSSD odmítá, že by šlo o kampaň proti A. Babišovi, byť právě jeho kauza na možné obcházení zákonů upozornila. „Tady nejde o ministra financí a jeho problém, ale systémově i o další emise takovýchto dluhopisů z roku 2012. Koaliční partneři i veřejnost mají právo vědět, že daňová správa tuto záležitost bere vážně,“ dodal Bohuslav Sobotka.

Rozpočtový výbor PS minulý týden výraznou většinou hlasů požádal, aby Generální finanční ředitelství vydalo metodický nebo jiný pokyn k prověření všech emisí korunových dluhopisů vydaných v roce 2012, tak aby se zjistilo, jestli v souvislosti s jejich vydáním nemohlo jít například o skryté vyplácení dividend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.