Premiér Sobotka: V EU musí být stejná kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší

01.03.2017 18:16

Předseda vlády Bohuslav Sobotka bude řešit ve čtvrtek 2. března 2017 ve Varšavě s lídry Visegrádské skupiny dvojí kvalitu potravin v Evropské unii. Rozdílnou úroveň složení stejných značek potravin premiér vnímá jako problém, který by měla Evropská komise začít řešit aktivněji.

Premiér Sobotka: V EU musí být stejná kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Tématu kvality potravin se předseda vlády Sobotka věnuje už od roku 2015, kdy požádal Ministerstvo průmyslu a obchodu a Ministerstvo zemědělství, aby ho vznesla na jednání Rady Evropské unie a obrátily se s žádostí o součinnost na Evropskou komisi.

„Není pro mě přijatelné, aby pokračoval stav, kdy se lidem v jednom státu nabízí zboží stejné značky ve stejném balení, ale v úplně jiné kvalitě než ve státu druhém. Chci tento stav změnit. Potraviny jedné značky a jednoho balení by měly být v České republice stejné kvalitní jako v Rakousku či Německu. V Evropské unii musí být jedna kvalita potravin pro všechny, a to ta nejvyšší. Věřím, že se s lídry V4 na mimořádném summitu ve Varšavě dohodneme na konkrétních krocích, které povedou k nápravě,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Zítra se předseda vlády Bohuslav Sobotka setká s lídry Visegrádské skupiny na mimořádném summitu ve Varšavě, který se bude zabývat dvojí kvalitou potravin a přípravou prohlášení k budoucnosti EU, které by mělo být přijato na jednání v Římě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…