Premiér Sobotka: Vláda pokračuje v přípravě země na technologické inovace

15.02.2017 19:39

Vláda dnes schválila koncepční materiál Aliance Společnost 4.0, který propojuje aktivity jednotlivých resortů v oblasti budoucnosti práce, technologických inovací, digitalizace i vzdělávaní. Konkrétně se jedná o iniciativy Průmysl 4.0 a pokračující iniciativy, jako jsou Práce 4.0 či Vzdělávaní 4.0.

Premiér Sobotka: Vláda pokračuje v přípravě země na technologické inovace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vláda tímto krokem pokračuje v aktivní přípravě naší země na technologickou revoluci a inovace v oblasti průmyslu. Cílem Aliance Společnost 4.0 je tyto práce a aktivity propojit a strategicky řídit, aby se vzájemně doplňovaly a navazovaly na sebe. Problematika Společnosti 4.0 je striktně meziresortní agendou, ve které bude v rámci Aliance stěžejní role koordinátora digitální agendy ČR a jeho úkolem zajištění součinnosti všech aktérů a návaznosti jednotlivých aktivit včetně využití jejich vzájemných synergií.

Strategická úroveň Aliance Společnost 4.0 bude zajištěna poradou ekonomických ministrů v rozšířeném formátu, řídicí úroveň zajistí řídicí výbor prostřednictvím již fungujícího Výboru pro digitální ekonomiku Rady vlády pro konkurenceschopnost a hospodářský růst a pracovně-koordinační úrovní budou Výbor Průmysl 4.0 či případné další výbory pro ostatní agendy Společnosti 4.0.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …