Premiér Sobotka bude v Jordánsku jednat o migraci a prověří českou pomoc uprchlickému táboru Za'tarí

24.10.2015 19:30

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka dnes, v sobotu 24. října 2015 odletěl na dvoudenní zahraniční návštěvu Jordánského hášimovského království. Na záčátku své cesty se setká se zástupci syrských studentů, kteří budou v rámci vládního programu Nové elity pro Sýrii studovat na vysokých školách v ČR, a s českými velvyslanci působícími v Jordánsku, Turecku, Sýrii a Libanonu.

Premiér Sobotka bude v Jordánsku jednat o migraci a prověří českou pomoc uprchlickému táboru Za'tarí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

V neděli se premiér Sobotka v Ammánu sejde s předsedou vlády Abdalláhem Ensúrem a bude diskutovat s jordánským králem Abdalláhem II. Hlavními tématy jednání budou migrační a uprchlická krize, regionální situace na Blízkém východě, krize v Sýrii a spolupráce s Jordánskem v oblasti bezpečnosti a obrany.

„Odlétám na dvoudenní návštěvu Jordánska, abych se na místě seznámil se situací v této zemi, která je silně postižena migrací, a zároveň představuje našeho významného partnera v regionu jak z hlediska řízení příčin teroristických útoků, tak boje proti teroristické organizace ISIL," řekl před odletem premiér Sobotka.

V rámci cesty do Jordánska premiér Sobotka navštíví uprchlický tábor Za'tarí, na jehož provoz a vybavení poskytla ČR materiální i finanční pomoc. Za'tarí je jedním z největších uprchlických táborů na světě, kde se v současné době nachází přes 80 tisíc uprchlíků.

Jordánsko je první arabskou zemí, kterou premiér Sobotka ve své funkci navštíví.

Podrobnější informace o tématech a programu cesty najdete na webu vláda http://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/premier-sobotka-bude-v-jordansku-jednat-o-migraci--a-proveri-ceskou-pomoc-uprchlickemu-taboru-zatari--136351/.  

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

9:05 Šípová (Piráti): Museli jsme zabránit tlaku konzervativních kolegů a kolegyň

Většina senátorů a senátorek dnes odmítla projednat novelu občanského zákoníku, která řeší manželstv…