Premiér Sobotka hovořil s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem

22.06.2016 8:28

Premiér Sobotka telefonicky hovořil s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem o britském referendu i tématech nadcházející Evropské rady

Premiér Sobotka hovořil s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka včera v poledne telefonicky hovořil se stálým předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem o dopadech britského referenda o setrvání v EU a dalších tématech nadcházející Evropské rady, která se uskuteční příští týden v Bruselu.

Občané Velké Británie budou o dalším směřování své země hlasovat již tento týden ve čtvrtek. Premiér Sobotka se s předsedou Evropské rady Tuskem shodl, že země EU a evropské instituce podporují setrvání Velké Británie v EU a následné uplatňování Dohody z únorové Evropské rady, kde členské státy dospěly k vyváženému kompromisu a zohlednily požadavky Londýna na reformu EU.

Včerejší telefonát se věnoval také dalším tématům Evropské rady, která se uskuteční 28. a 29. června v Bruselu. Lídři EU se budou zabývat vývojem v oblasti migrace, spoluprací EU a NATO a hospodářskými otázkami, včetně oblasti zemědělství a krize na trhu s mlékem a vepřovým masem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…