Premiér Sobotka uvedl do funkce nového ředitele BIS

16.08.2016 8:33

Předseda vlády Bohuslav Sobotka uvedl v pondělí 15. srpna 2016 v sídle BIS do funkce nového ředitele Bezpečnostní informační služby Michala Koudelku. Jeho jmenování odsouhlasila vláda na svém jednání 27. července 2016 a ve funkci nahradil Jiřího Langa, který požádal vládní kabinet o uvolnění ze své pozice v červnu tohoto roku.

Premiér Sobotka uvedl do funkce nového ředitele BIS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Kvalitní fungování zpravodajských služeb je v době sílících bezpečnostních hrozeb a rizik, kterým Evropa čelí, mimořádně důležité. Jsem proto rád, že Bezpečnostní informační službu povede dál zkušený odborník, od kterého očekávám zajištění kontinuity i důraz na kvalitní práci zpravodajců. Jednoznačnou prioritou je v současné době boj proti terorismu, který vyžaduje intenzivní mezinárodní spolupráci, ale i dobrou komunikaci a akceschopnost všech českých bezpečnostních složek. Věřím, že nový ředitel BIS učiní maximum pro zajištění bezpečnosti našich občanů a ochrany důležitých zájmů České republiky,“ uvedl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Návrhem na jmenování Michala Koudelky do čela BIS se už 14. července zabýval Výbor pro bezpečnost Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Výbor návrh projednal a doporučil vládě, aby Michala Koudelku do funkce ředitele Bezpečnostní informační služby jmenovala. Tento návrh odsouhlasila vláda na svém jednání 27. července 2016.

Michal Koudelka byl od roku 2006 až doposud ředitelem odboru kontrašpionáže Bezpečnostní informační služby. V BIS působí od devadesátých let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině