Premiér Sobotka zdůraznil zastropování věku pro odchod do důchodu a pravidelné navyšování penzí

15.05.2017 9:17

Premiér Sobotka vystoupil na 3. sjezdu Rady seniorů:

Premiér Sobotka zdůraznil zastropování věku pro odchod do důchodu a pravidelné navyšování penzí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupil v pátek 12. května 2017 na 3. sjezdu Rady seniorů České republiky. Při této příležitosti zdůraznil především kroky vlády, které pomohly zlepšit životní situaci seniorů v ČR, jako je zastropování věku pro odchod do důchodu a pravidelné navyšování důchodů. 

Vláda už v roce 2014 schválila novelu zákona o důchodovém pojištění, díky čemuž napravila nezákonný stav, kdy se valorizace důchodů zastavila. Každý rok pak navyšuje úroveň důchodů. Seniorům se od 1. ledna 2015 navýšily důchody v průměru o 250 korun měsíčně. Od začátku roku 2016 se důchody automaticky zvýšily o 40 korun, s únorovou penzí ale důchodci dostali mimořádný příspěvek ve výši 1 200 korun. Od začátku roku 2017 i díky novému mechanismu valorizace pak stouply důchody v průměru o 308 korun. Kromě toho také změnila pravidla pro valorizaci penzí tak, aby více odpovídaly růstu průměrné mzdy.

Sjezdu v pražském hotelu Olšanka se zúčastnili také 1. vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš, ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, ministr kultury Daniel Herman.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.