Přerov: Hasiči shánějí peníze na přívěs pro záchranářský člun a na hasičský vysavač

06.02.2022 8:36 | Tisková zpráva

O finanční dar, který má dopomoci přerovské požární stanici k nákupu přívěsu pro záchranářský člun a hasičský vysavač s příslušenstvím, požádal Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje město Přerov.

Přerov: Hasiči shánějí peníze na přívěs pro záchranářský člun a na hasičský vysavač
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Radní rozhodli o poskytnutí částky ve výši 150 tisíc korun, poslední slovo budou mít 28. února zastupitelé. 

Anketa

Má Miloš Zeman v tuto chvíli vaši důvěru? (Ptáme se od 3. 2. 2022)

78%
19%
hlasovalo: 55308 lidí

Ředitel krajského hasičského sboru Karel Kolářík vysvětlil v dopise zástupcům města, že do pořízení záchranářského vybavení jde ze státního rozpočtu nižší objem finančních prostředků, a proto jsou hasiči nuceni využívat systém vícezdrojového financování. V současné době přerovští hasiči potřebují přívěs pro záchranářský člun – prostředek, který zvýší akceschopnost jednotky zejména při záchraně tonoucích, při povodních a únicích nebezpečných látek do vodních toků.  V současné době hasiči člun přepravují na přívěsu, který je možné zapojit za osobní nebo užitkový automobil - zatímco nový přívěs bude mít variabilní nastavení přípojného zařízení za jakoukoliv cisternovou stříkačku „CAS“. Kromě toho žádají hasiči o příspěvek na hasičský vysavač, který umožňuje provést účinné sání v objektu pod 5 cm výšky hladiny. Sloužit má zejména v případech silných přívalových dešťů a záplav, když dojde ke stržení střech po vichřicích nebo po haváriích vodovodních rozvodů.

Město Přerov podporuje hasiče dlouhodobě. Vloni například přispělo částkou 150 tisíc korun na záchranářský čelní nakladač.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…