Prezident Zeman: Jsem šokován odporným činem, který byl proveden s chladnou vypočítavostí

15.07.2016 12:34

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v pátek dne 15. července 2016 kondolenční telegram Françoisi Hollandovi, prezidentovi Francouzské republiky, v reakci na teroristický útok v Nice.

Prezident Zeman: Jsem šokován odporným činem, který byl proveden s chladnou vypočítavostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane prezidente,

s hlubokým zármutkem a mimořádným rozhořčením jsem přijal smutnou zprávu o dalším masovém teroristickém útoku, kterým byli postiženi občané oslavující státní svátek Francouzské republiky a zrod moderní demokracie na evropském kontinentu. Jsem zhrozen takřka stovkou nevinných obětí a nespočtem zraněných.

Jsem šokován odporným činem, který byl proveden s chladnou vypočítavostí a zopakováním scénáře atentátu nákladním vozidlem v tuniské Ghribě, tentokrát v klidném letovisku Nice. To vše zbaběle v noci tak významného dne pro všechny Francouze, skutečné Evropany a demokraty na světě, jakým je 14. červenec. Den, který otevřel světu cestu ke splnění tužby po svobodě, rovnosti a bratrství. Bohužel tento další neospravedlnitelný zločin potvrzuje, že se západní demokracie nacházejí v období, kdy se musí opět semknout a nesmlouvavě a tvrdě hájit hodnoty, na kterých byly vybudovány.

Chtěl bych Vás a Vaším prostřednictvím všechny občany Francouzské republiky znovu ujistit o tom, že Česko je připraveno jít společně touto obtížnou a strastiplnou cestou bok po boku s Francií a dalšími spojenci. Opětovně potvrzuji, že podpora boje proti terorismu je jednou z mých priorit, o kterých jsem připraven s Vámi v Praze hovořit.

Dovolte mi, vážený pane prezidente a drahý příteli, abych jménem svým i jménem občanů České republiky vyjádřil Vám, rodinám obětí i francouzskému lidu hlubokou soustrast. Zraněným pak přeji rychlý návrat do aktivního života. Věřte, prosím, že v této pro Francii a Evropu tak těžké chvíli jsme myšlenkami s Vámi.

S úctou

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu