Prezident Zeman: Opravdové a dobré péče není nikdy dost

01.12.2022 10:57 | Tisková zpráva

Projev prezidenta republiky při přijetí hrdinů bojů za svobodu

Prezident Zeman: Opravdové a dobré péče není nikdy dost
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dámy a pánové,

nemyslím si, že by jakýkoli politik včetně prezidenta měl setkání s veterány zaobalit pouze do vznešených slov. Prostudoval jsem si vaše životopisy a chtěl bych vám vyjádřit úctu a obdiv k vašemu životnímu příběhu. Pomáhali jste lidem, pomáhali jste vlasti, a to může říci jenom málokdo. Lépe řečeno, říci to může, ale ne vždy to prokáže svými činy.

Nicméně, proč jsem mluvil o nebezpečí frází při této příležitosti. Máme-li skutečně ocenit naše veterány, tak jim samozřejmě musíme pomáhat, a to nikoli slovy, ale činy.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Nedávno jsem povýšil jednoho veterána, který se ve zdraví dožil devadesáti osmi let, pana generála Masopusta, a při tomto povýšení mně pan generál říkal, víte, u nás se o veterány málo pečuje. Například je málo nemocničních i jiných lůžek. A mnoho jiného. Tak jsem o tom mluvil s paní ministryní Černochovou, která zpočátku namítala, že o veterány se pečuje dobře, ale i kdyby náhodou měla pravdu, tak ve vašem případě té opravdové a dobré péče není nikdy dost. Takže místo frází vám chci říci, že pokládám za samozřejmou a milou povinnost, aby všichni veteráni měli zabezpečenou takovou péči, jakou si zaslouží, to znamená péči maximální.

A přeji vám v této předvánoční době krásný život a hlavně, i nám vozíčkářům, všem vozíčkářům, ale zejména pak veteránům, přeji radost ze života.

Miloš Zeman
prezident republiky

Pražský hrad, 30. listopadu 2022

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…