Prezident Zeman: Před teroristy se neutíká

27.10.2018 13:02

Projev prezidenta republiky při slavnostní vojenské přísaze a slibu policistů a hasičů

Prezident Zeman: Před teroristy se neutíká
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Vojáci Armády České republiky,

v nedávné době jsme se smutkem vzali na vědomí smrt vašich čtyř kamarádů, kteří zahynuli v souboji s teroristickým islamistickým hnutím Tálibán v Afghánistánu. Vzniká otázka, proč naše jednotky spolu s dalšími spojenci v Afghánistánu jsou, a já chci na tuto otázku jasně odpovědět.

Vzpomenu zde Nevilla Chamberlaina, který v září 1938 řekl, proč máme bojovat za zemi, o které nic nevíme. Správná odpověď tehdy zněla, protože je to i ve vašem zájmu. A stejná odpověď platí i dnes.

Je v zájmu České republiky, aby v Afghánistánu nevzniklo další teroristické centrum, které by připravovalo útoky na civilizované země, jako se poprvé, nikoli naposledy, stalo v roce 2001 útokem na newyorská dvojčata. Od té doby uplynulo sedmnáct let a naším úkolem je zabránit, aby se tyto útoky neopakovaly a dosáhnout toho, aby se snížilo riziko teroristických útoků i vůči České republice.

Tehdy v roce 2001 jsem řekl, že s teroristy se nevyjednává, s teroristy se bojuje, a dnes pouze dodávám, že před teroristy se neutíká. Jako vrchní velitel ozbrojených sil proto očekávám, že budete-li nasazeni v kterékoli ze zahraničních misí, splníte svoji povinnost danou vaší přísahou.

Miloš Zeman, prezident republiky, Hradčanské náměstí, 27. října 2018

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

14:17 Prokop (Levice): Levice chce osvobodit člověka z totality peněz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k levicovosti politiky.