Prezident Zeman: V pátek se v Uherském Brodě zastavím a položím tam kytičku

26.02.2015 21:30

Projev prezidenta republiky při přijetí vítězů soutěže „Vesnice roku 2014“

Prezident Zeman: V pátek se v Uherském Brodě zastavím a položím tam kytičku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Dámy a pánové,

dříve než Vás pozdravím, dovolte, abych vyjádřil hlubokou lítost nad tím, co se stalo v Uherském Brodě. Vím, že se setkáváme při příležitosti oslav „Vesnice roku" a Uherský Brod je samozřejmě město, ale na druhé straně tato událost se bohužel může přihodit v jakékoli obci.

Rád bych vyjádřil soustrast všem pozůstalým, odsoudil vraždu osmi nevinných lidí a pokládám za svoji samozřejmou povinnost se v pátek v Uherském Brodě zastavit a položit tam kytičku.

Takže se scházíme v poněkud smutnější atmosféře, než byla atmosféra loňská. Nicméně dovolte mi, abych blahopřál všem, kdo vyhráli soutěž „Vesnice roku", případně se umístili na čestném druhém nebo třetím místě. A ti, kteří se umístili na nižších příčkách, mohou mít stále ještě naději, že příští rok zvítězí.

Těm, kdo o to budou mít zájem, bych doporučoval, aby prostřednictvím hejtmana daného kraje požádali o zařazení „Vesnice roku" do mého programu krajských návštěv. Vzpomínám si, jak jsem nedávno navštívil Holovousy, vesničku, kde se pěstují jablka „malináče", nesmírně krásnou vesnici, ostatně v podobné jsem žil na Vysočině deset let, a myslím si, že prezident by měl jezdit ne jenom do měst, ale navštěvovat i úspěšné vesnice, protože všude žijí lidé.

Takže ještě jednou Vás vítám na Pražském hradě a až promluví pan předseda, dovolte mi, abych Vás všechny obešel a pozdravil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: zemanmilos.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny