Prezident Zeman: Vše nejlepší, Sire Nicholasi, a doufám v brzké potkání

13.05.2015 13:03

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve středu dne 13. května 2015 Siru Nicholasi Wintonovi blahopřejný dopis k životnímu jubileu.

Prezident Zeman: Vše nejlepší, Sire Nicholasi, a doufám v brzké potkání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený Sire Nicholasi,

rád bych Vám touto cestou poblahopřál k Vašim narozeninám, které za několik dní oslavíte. Vím, že se tak stane v kruhu nejbližších členů Vaší rodiny a přátel, což je sám o sobě krásný dárek.

Chtěl bych Vás ujistit, že často a rád vzpomínám na Vaši návštěvu Prahy v loňském roce. Vážím si toho, že jste osobně převzal nejvyšší vyznamenání země, která Vám za mnohé vděčí. Naše setkání na Pražském hradě je pro mě spojeno s mnoha krásnými prožitky, mezi které patří i pohnutí ve chvíli, kdy Vám mohli svůj dík a své přátelství prokázat ti, kteří se hrdě nazývají „Wintonovými dětmi“.

Milý Sire Nicholasi, přeji Vám zdraví, pocit spokojenosti a bohatý dostatek oné vnitřní síly, díky které jste byl v říjnu s námi. Chtěl bych Vás ubezpečit, že v mé zemi máte mnoho přátel, kteří na Vás stále myslí.

Přání všeho nejlepšího připojuji také pro Vaši dceru Barbaru, Vašeho syna Nicholase a další členy Vaší rodiny. Poznal jsem, že v ní je zdroj Vaší energie.

Sir Winston Churchill kdysi řekl: „Stárnout začínáme, až když rezignujeme na mládí.“ Pevně věřím, že zůstanete mladým ještě dlouho.

Vše nejlepší, Sire Nicholasi, a doufám v brzké potkání.

Miloš Zeman
prezident České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hrad.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu