Prezident Zeman blahopřál Dmitriji Medveděvovi

11.05.2018 17:12

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal ve čtvrtek dne 10. května 2018 blahopřejný telegram Dmitriji Medveděvovi, předsedovi vlády Ruské federace, v souvislosti s jeho znovuzvolením do funkce.

Prezident Zeman blahopřál Dmitriji Medveděvovi
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vážený pane předsedo vlády,

dovolte, abych Vám srdečně poblahopřál ke znovujmenování do premiérské funkce. Tento krok svědčí o stabilitě Ruska a přispěje ke kontinuitě ruské politiky.

Přiznávám, že Vaše setrvání v úřadu mne osobně těší. Myslím, že jsme v posledních letech mezi sebou vybudovali přátelský vztah, jenž byl potvrzen mimo jiné také při našem posledním osobním setkání v listopadu loňského roku. Ocenil jsem Vaši jasnou reakci na nepřijatelný článek k československým dějinám, který byl při příležitosti mé návštěvy v Rusku publikován, i Váš konstruktivní, pragmatický přístup k ekonomickým záležitostem, které tvoří základ vztahů mezi Českou republikou a Ruskou federací. V této souvislosti mohu s potěšením konstatovat, že na naše setkání již navázala další práce, včetně přípravy dalšího jednání mezivládní komise, o nějž máme zájem.

Vážený pane předsedo, těším se, že budeme mít příležitost i nadále společně prohlubovat partnerství mezi našimi zeměmi, které dokazuje, že i mezi velikostně a početně nerovnoměrnými národy může vzniknout pevné přátelské pouto založené na vzájemném respektu, otevřenosti a upřímnosti.

Ještě jednou Vám gratuluji a přeji hodně sil, úspěch a prosperitu.

S úctou

Miloš Zeman
České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).