Prezident Zeman na Vysočině: Kdo investuje, vytváří budoucnost. Kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost

25.06.2015 9:07

Projev prezidenta republiky při setkání s krajskými zastupiteli Kraje Vysočina 24. června v Jihlavě:

Prezident Zeman na Vysočině: Kdo investuje, vytváří budoucnost. Kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman s hejtmanem kraje Vysočina Jiřím Běhounkem

Vážený pane hejtmane, milý Jirko, dámy a pánové,

Jsem na Vysočině a Vy znáte můj vztah k tomuto kraji, který je zcela odlišný od vztahu k jiným krajům. Nicméně protože jsem bývalý ekonom, tak při studiu podkladů jsem se zaměřil na jednu věc, a sice na rozpočet Kraje Vysočina. Chtěl bych konstatovat, že Kraj Vysočina je jediný, který podle údajů Ministerstva financí od roku 2010 trvale hospodaří s přebytkovým rozpočtem a za to bych chtěl nejenom panu hejtmanovi, ale i všem ostatním poděkovat.

Druhá věc, která s rozpočtem souvisí, je i to, že věnujete potřebný podíl prostředků na investice a nikoli pouze na spotřebu a ten, kdo investuje, vytváří budoucnost. Ten, kdo spotřebovává, pouze udržuje přítomnost.

A třetí věc, která mě zaujala, a která neexistuje v žádném jiném kraji, je takzvaný participativní rozpočet. Víte, že se všichni chlubí rozklikávacím rozpočtem, což je taky dobrá věc, ale participativní rozpočet, který vede k větší účasti občanů, máte jenom Vy.

Takže když Vás srovnám s centrem, které hospodaří s téměř sto miliardovým deficitem, tak jste daleko lepší a měli byste převzít vládu v této zemi.

Jinak bych chtěl omluvit svoji ženu, poslal jsem ji do vězení. I s ženou pana hejtmana. Takže jsme tohoto času oba dva svobodní mládenci, a kdyby některá z dam měla zájem, má příležitost. Ta věznice je, tuším, Jirko ve Světlé nad Sázavou a jedna z vězenkyň, je to jinak lehká věznice, je pětinásobná vražednice a samozřejmě všechny její oběti jsou muži, protože nenávidí muže. Je to taková zvláštní diagnóza. No tak uvidíme, jak dopadne její mužský doprovod, třeba se vrátí v poněkud redukovaném počtu.

A závěrem bych chtěl, protože vím, že jsou tady přítomni i někteří starosti a starostkyně, chtěl bych blahopřát všem, kdo byli zvolení, ať už znovu opětovaně anebo poprvé a současně s tímto blahopřáním bych jim chtěl i kondolovat, protože funkce starosty, to je něco jako vysoký strom, do kterého bije blesk, který si nevšimne stromů nižších, tedy radních a zastupitelů a platí takový zákon, který znám i ze své vlastní praxe. Máte-li úspěch, je to dílo týmu, máte-li neúspěch, je to dílo starosty.

Takže ještě jednou všem nově zvoleným blahopřeji a přeji jim hodně úspěchů v jejich práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…