Prezident spolu s hejtmanem Haškem předali záchranářům 17 nových sanitek

27.09.2013 12:18

Miloš Zeman zahájil třetí den své návštěvy na jižní Moravě v pátek 27. září 2013 setkáním s občany Vyškova. Prezident republiky a hejtman Michal Hašek následně na vyškovském Masarykově náměstí společně předali 17 sanitních vozů rychlé lékařské pomoci Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje.

Prezident spolu s hejtmanem Haškem předali záchranářům 17 nových sanitek
Foto: red
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Jihomoravského kraje

Hejtman Hašek při předání zdůraznil, že nová vozidla zkvalitní poskytovanou péči, zvýší bezpečnost přepravovaných osob a zlepší pracovní podmínky záchranářů. „Kraj na nákupu nových sanitních vozidel poskytl dotaci ve výši 32,5 milionu korun. Dochází tak k významnému omlazení vozového parku s vyhlídkou snížení značných finančních nároků na provoz,“ uvedl hejtman.

Poté se prezident republiky a jihomoravský hejtman setkali v Besedním domě ve Vyškově s dobrovolnými hasiči, záchranáři, pracovníky Českého červeného kříže a dalších složek Integrovaného záchranného systému. Poděkovali jim za jejich osobní obětavost při zajišťování bezpečnosti spoluobčanů formou prevence, ale i při zásazích při požárech, dopravních nehodách a krizových situacích spojených s poskytováním neodkladné první pomoci a záchranou lidského života.   

Při této příležitosti převzalo z rukou prezidenta Miloše Zemana a hejtmana Michala Haška ocenění 12 profesionálů a 38 dobrovolníků.

Svoji návštěvu Jihomoravského kraje zakončí hlava státu v Kyjově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.