Primátor Baxa: Plzeň dostala od značky Hannah 44 stanů

02.04.2020 16:47

Celkem 44 stanů získalo dnes darem město Plzeň od zástupců české outdoorové značky Hannah, která byla založena v Plzni v roce 1991 a zanedlouho oslaví 30 let.

Primátor Baxa: Plzeň dostala od značky Hannah 44 stanů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Za město Plzeň stany převzali primátor Martin Baxa a radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký, a to od Tomáše Šebesty, ředitele marketingu a vývoje firmy Outdoor Concept a. s., do jejíhož portfolia Hannah spadá.

„Jsme velmi rádi za tento dar. Mě osobně obzvláště těší také to, že jej získáváme od firmy, která vznikla na začátku devadesátých let právě u nás v Plzni, stále zde působí, a svou značku již dostala do řady zemí Evropy, Asie i Ameriky,“ uvedl primátor Martin Baxa.

„Stany město Plzeň využije pro nocování potřebných. Celý systém, jak chceme v době pandemie koronaviru pomoci lidem bez domova, spustíme během několika dnů,“ doplnil radní Martin Zrzavecký.

Podle Tomáše Šebesty, ředitele marketingu a vývoje firmy Outdoor Concept a. s, do jejíhož portfolia Hannah spadá, pomáhá značka Hannah v aktuální nelehké situaci potřebným institucím nejen v Plzeňském kraji. Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje a Fakultní nemocnici Plzeň poskytla roušky, městu Plzni a Centru sociálních služeb v Praze pak stany pro nocování potřebných i lidí bez domova, oběma subjektům po 44 kusech.

Sportovní materiály, s nimiž ve své modelárně Hannah běžně pracuje, nahradila bavlna, bavlněná povlečení a prostěradla, z kterých švadleny šijí roušky. Ty značka následně daruje tam, kde jsou potřeba. „Uvědomujeme si, jak je současná situace pro všechny náročná, a chtěli jsme také přispět a pomoci. Roušky jsou stále potřeba, a proto jsme se rozhodli zapojit do jejich výroby a podpořit tak vybrané instituce v kraji,“ doplnil Tomáš Šebesta. Zatím tak značka darovala 50 roušek Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje a 150 roušek ušila pro Fakultní nemocnici Plzeň. Roušky průběžně také vyrábí i pro své zaměstnance. V první řadě pro ty, kteří v těchto dnech musí docházet do práce, ale produkce pokračuje dále tak, aby postupně byli vybaveni všichni zaměstnanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.