Primátor Čeřovský: Energošmejdi mají do Jablonce vstup zakázaný

18.06.2022 11:17

Jablonec nad Nisou má dvě nová nařízení, která budou účinná od 29. června. Jedno upravuje přílohu tržního řádu včetně prodejní doby a prodejních dnů, druhé zakazuje činnost tzv. energošmejdů na území města.

Primátor Čeřovský: Energošmejdi mají do Jablonce vstup zakázaný
Foto: město Jablonec nad Nisou
Popisek: Jiří Čeřovský

„Úprava tržního řádu spočívá ve změně prodejního času a dnů i změně prodávaného sortimentu na tržišti u autobusového nádraží. Zakázaný je nyní podomní a pochůzkový prodej služeb týkající se energetických odvětví. Lidově řečeno na území Jablonce je zakázaná činnosti tzv. energošmejdů, kteří využívají moment překvapení, cílí většinou na bezbranné seniory a uzavírají pro ně nevýhodné smlouvy na odběr energií,“ komentuje nové právní předpisy jablonecký primátor Jiří Čeřovský. 

Anketa

Máte důvěru ve Víta Rakušana? (Ptáme se od 16.6.2022)

1%
98%
hlasovalo: 32394 lidí

Podle novely se začátek prodejní doby posouvá z osmé hodiny ranní na šestou a z prodejních dnů vypadává čtvrtek. Nyní v úterý, v pátek a v sobotu na tržišti koupíte ovoce, zeleninu, květiny, koření, potraviny nebo řemeslné produkty vlastní výroby, nic jiného. Prodejní doba je stanovená od 6 do 18 hodin.

Podomním prodejem je nabídka zboží a služeb, prodej zboží a poskytování služeb prováděné mimo obchodní prostory při výkonu licencované činnosti držitelem licence nebo při výkonu zprostředkovatelské činnosti v energetických odvětvích dle energetického zákona mimo veřejně přístupná místa, a to zejména formou pochůzky (obchůzky) jednotlivých bytů, domů apod. bez předchozí objednávky;

Pochůzkovým prodejem je nabídka zboží a služeb, prodej zboží a poskytování služeb prováděné mimo obchodní prostory při výkonu licencované činnosti držitelem licence nebo při výkonu zprostředkovatelské činnosti v energetických odvětvích dle energetického zákona na veřejně přístupných místech.

Nařízení 5/2022 a 6/2022 ve Sbírce právních předpisů územních samosprávných celků ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…