Primátor Čeřovský: Mimořádná linka 123 bude jezdit do listopadu

07.06.2020 10:23

V Jablonci nad Nisou bude dočasně jezdit nová linka MHD č. 123. Ta vyplní chybějící dopravní spojení, které zmizelo kvůli stavbě na křižovatce ulic Poštovní a Budovatelů. Jezdit bude jen do ukončení stavby, tedy nejdéle do listopadu letošního roku.

Primátor Čeřovský: Mimořádná linka 123 bude jezdit do listopadu
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Na akciovou společnost Jablonecká dopravní a. s., se obrátili senioři bydlící v lokalitě ohraničené ulicemi Na Vršku, Liberecká a Budovatelů. Jelikož je tato část města od 16. března kvůli uzavřené křižovatce Poštovní – Budovatelů částečně bez obsluhy MHD, využívali zdejší občané k cestě do centra náhradní autobusový spoj za tramvajovou linku č. 11. Ten však od 25. května už nejezdí,“ vysvětluje ředitel Jablonecké dopravní (JD) Luboš Wejnar s tím,

že od té doby zajíždí tramvaj opět na konečnou u Tyršova parku a pro seniory nad 70 let, kteří mají problém s pohybem, je MHD najednou téměř nedostupná. „Nejbližší zastávka je pro tuto věkovou kategorii špatně dostupná, a to v ulici 28. října, kam je odkloněna část městských linek po dobu uzavírky, nebo u zimního stadionu,“ připomíná Wejnar.

„Proto JD navrhla zřídit dočasnou polookružní linku MHD č. 123, která spojí autobusové nádraží s ulicí Liberecká. Rada města návrh odsouhlasila, linka vyjede 1. července a jezdit bude do konce uzavírky ulice Budovatelů, což by mělo být zhruba do listopadu tohoto roku,“ říká primátor Jablonce Jiří Čeřovský.

Linka 123 bude mít v pracovní dny pět spojů a jeden o víkendu. Jezdit bude z autobusového nádraží se zastávkami v Kamenné ulici, u kina Radnice, divadla, v opačném směru ze zastávky Liberecká, kterou jinak převážně využívají autobusové spoje X11, pojede do zastávky v ulici 28. října, u obchodní akademie na Horním náměstí, odkud se vrátí zpět na autobusové nádraží. K otáčení využijí autobusy okružní křižovatku u Brandlu.
Nový dočasný spoj vyjde Dopravní sdružení obcí Jablonecka na 126 tis. korun, které Jablonecká dopravní našla v úsporách z upravených letních jízdních řádů. Během nouzového stavu spojeného s pandemií koronaviru JD radikálně omezila provoz linek MHD. Tím od března do konce června uspořila v Jablonci nad Nisou 2,5 mil. korun.

Jízdní řád linky 123 od 1. 7. do konce uzavírky ulice Budovatelů v pracovní dny

O víkendu bude jezdit spoj s odjezdem v 10 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce