Primátor Hrabálek: Hradec je na druhou vlnu pandemie připravený

06.10.2020 14:32

Od pondělí platí v České republice opět nouzový stav, proto se včera sešel krizový štáb ORP Hradec Králové, kde došlo ke zhodnocení současné situace a představení možných scénářů v návaznosti na vývoj nemoci COVID-19.

Primátor Hrabálek: Hradec je na druhou vlnu pandemie připravený
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Již během prázdnin primátor města vyzval městské společnosti, aby se připravily na případnou druhou vlnu epidemie, ty tak mají nyní dostatek ochranných prostředků. V případě potřeby je i město připraveno distribuovat ochranné pomůcky a prostředky městským organizacím. Do hradeckých škol budou pedagogům také v nejbližší době dodány respirátory. V souvislosti s pandemií došlo k uzavření mateřské školy Albertova, ostatní hradecké školy zůstávají v provozu.

„Na dnešním zasedání krizového štábu jsme hovořili zejména o způsobu realizace vyhlášených krizových opatřeních. Jednali jsme také o stavu zásob ochranných prostředků a je dobře, že po schůzce s představiteli městských organizací v polovině prázdnin jsme se začali připravovat na případnou druhou vlnu koronaviru a včas se předzásobili,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Městské organizace jsou v tuto chvíli připravené a mají dostatek ochranných pomůcek. „Desinfekční prostředky jsme ve velkém neobjednávali z důvodu expirační lhůty. Vedoucí odboru krizového řízení a další určení pracovníci pravidelně sledují situaci na trhu a dostupnost ochranných prostředků a v tuto chvíli skutečně není problém město i případně jeho zřizované organizace vybavit,“ doplňuje primátor. Kromě běžných ochranných prostředků bude město také do hradeckých škol distribuovat respirátory. „Ve spolupráci s krajem řešíme jejich příjem a uskladnění. V tuto chvíli zatím nevíme, o jaké počty se jedná, ale rádi bychom jejich distribuci zajistili v co nejbližší době,“ dodává primátor.

V souvislosti s koronavirem je také od pondělí uzavřena jedna mateřská škola v Hradci Králové. „Uzavřena je mateřská škola Albertova, a to z důvodu výskytu onemocnění covid-19 u nepedagogického personálu. I přes tento stav je zatím školství v Hradci Králové poměrně odolné, fungují nám všechny městem zřizované základní školy a až na zmíněnou výjimku fungují i všechny mateřské školy,“ říká náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.