Primátor Hrabálek: Město podpoří hradecké sportovce miliony korun

20.08.2020 9:15

Hradec Králové patří mezi sportovní města, vedle oblíbeného hokeje nebo fotbalu radnice pravidelně podporuje také další sporty.

Primátor Hrabálek: Město podpoří hradecké sportovce miliony korun
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Rada města včera odsouhlasila poskytnutí dotace ve výši 15,5 milionů korun na basketbal, tenis, cyklistiku, atletiku, vodní polo, stolní tenis, squash a další. Finanční podpory ve výši až 960 tisíc korun by se také měly dočkat hradečtí sportovní reprezentanti České republiky. Převážnou většinu dotací bude na konci srpna schvalovat zastupitelstvo.

„Hradec Králové je aktivní a sportovní město a my se snažíme tento trend nejen podporovat, ale posouvat ještě na další úrovně. Pravidelně oceňujeme nejlepší hradecké sportovce a sportovní oddíly a například pro běžce, cyklisty a bruslaře se snažíme neustále rozšiřovat síť vhodných stezek. Vedle hokeje a fotbalu chceme podpořit ještě další kluby a sportovce, které město skvěle reprezentují a vedou ostatní k aktivnímu životu,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Rada města dnes schválila část dotací pro sportovní kluby a jednotlivce do výše 50 tisíc korun. Dotace s vyššími částkami pak doporučila schválit zastupitelům. „Chceme podpořit tradičně například basketbal, tenis, atletiku či vodní pólo, volejbal nebo pozemní hokej. Největší dotace z celkové částky jsou navrženy pro ženský i mužský basketbal, kde jak v dospělé, tak v juniorské kategorii hrají naše týmy nejvyšší soutěže,“ pokračuje primátor. Celkem by na vrcholový a výkonnostní sport v kategoriích dospělých a juniorů měly přijít dotace ve výši 15,5 milionů korun.

Zároveň s tím jednala rada také o finanční podpoře hradeckých sportovců – reprezentantů České republiky. „Výkony některých sportovců jsou skutečně obdivuhodné, rozhodně si zaslouží naši podporu. Zatím jsme v radě mohli schválit pouze dotaci ve výši 35 tisíc korun pro Sportovně střelecký klub Třebeš. Další dotace pro úspěšné orientační běžce, atlety, karatisty, judisty, stolní tenisty a další budeme ještě projednávat v zastupitelstvu,“ doplnil primátor. Na podporu individuálních reprezentantů z Fondu na podporu veřejně prospěšných projektů by mohlo být poskytnuto až 960 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.