Primátor Hřib: Angela Merkelová umí říct česky 'smažený řízek', a to se počítá

11.11.2019 19:33

Komentář na facebookovém profilu k návštěvě Německa

Primátor Hřib: Angela Merkelová umí říct česky 'smažený řízek', a to se počítá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání zastupitelstva hlavního města. Na programu byl přesun Slovanské epopeje do Moravského Krumlova, zdražení svozu odpadu nebo ukončení partnerství mezi Prahou a Pekingem

V Berlíně jsem měl příležitost popovídat si s Angelou Merkelovou a vyzkoušet ji z češtiny. Musím potvrdit, že třeba "smažený řízek" říct umí. Dřív totiž strávila nějaký čas studijně v Praze.

U příležitosti připomínek 30 let od pádu berlínské zdi jsem se setkal také s primátory dalších partnerských měst Berlína: Istanbulu, Budapeště, Varšavy a regionu Brusel. Na konferenci jsme diskutovali o odkazu dějinného momentu pádu berlínské zdi a jaký význam má tato událost pro přítomnost. Shodli jsme se, že boj o svobodu je nekončící a nikdy nemůžeme říct, že už máme hotovo. Pořád je třeba o svobodu pečovat.

S primátorem Berlína Michael Müller jsme si dali najevo, že stojíme o rozvíjení partnerské spolupráce mezi Berlínem a Prahou (bez nutnosti uzavírat doložku o jednotném Německu). ?? Panu primátorovi jsem také dovezl jako dárek obraz s originálními kusy z nově zrekonstruované Lennonovy zdi.

Mám velkou radost, že se nám daří rozvíjet vztahy se zahraničními městy, u kterých je partnerství vnímáno oboustranně jako přátelské a přínosné. Tak to má být.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…