Primátor Hřib: Do holdingu Agrofert žádná dotace z Prahy nešla

03.06.2019 15:49

Primátor Hřib nechal prověřit dotační politiku Prahy.

Primátor Hřib: Do holdingu Agrofert žádná dotace z Prahy nešla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib

Primátor Zdeněk Hřib nechal urychleně prověřit jestli Praha v minulosti vyplácela, nebo vyplácí dotace některé z firem, které jsou součástí holdingu Agrofert. Praha v předchozích letech ani nyní tyto dotace firmám, které by se nacházely ve střetu zájmů nevyplatila. Proto v současné době není nutné zastavit proces čerpání dotačních programů řízených Magistrátem hl. m. Prahy.

Na základě obdrženého návrhu auditní zprávy Evropské komise, který v pátek večer obdržel i Odbor evropských fondů pražského Magistrátu od Ministerstva pro místní rozvoj, došlo k okamžitému prověření dotačních programů Prahy. “Ihned jak k nám zpráva dorazila, nechal jsem dotační programy prozkoumat. Do holdingu Agrofert žádná dotace z Prahy nešla. Pouze v letech 2011 až 2013 čerpal dotaci z tehdejšího Operačního programu Praha Adaptabilita subjekt, který v té době nebyl součástí holding Agrofert, ale stal se jím několik let po ukončení projektu.”, uvedl k předběžným závěrům Evropské komise Zdeněk Hřib.

Magistrát hl. m. Prahy byl v případě Operačního programu Praha Adaptabilita v pozici řídícího orgánu, to znamená, že prováděl kompletní implementaci operačního programu včetně proplácení dotací, na základě předkládaných a následně schválených žádostí o platbu od příjemců dotací. Jeden z projektů byl realizován mezi lety 2011 – 2013 a v době podání žádosti i při následné realizaci nebyl příjemce součástí holdingu Agrofert. Do holdingu Agrofert byla firma příjemce začleněna až po finálním ukončení a vypořádání dotace ze strany řídícího orgánu. Tento projekt byl součástí Operačního programu Praha Adaptabilita, který již byl ukončen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…