Primátor Hřib: Na magistrátu Prahy hlasujeme o poměrně hodně věcech

28.04.2019 19:27

Včerejší komentář na facebookovém profilu k platům podřízených primátora

Primátor Hřib: Na magistrátu Prahy hlasujeme o poměrně hodně věcech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

V dnešním Právu najdete senzační odhalení, spočívající v tom, že tarifní plat lidí v mém týmu na magistrátu je pod průměrem ČR. Vím, že je to ostuda, ale sobotní titulku celostátního deníku si to podle mě nezaslouží. I přes pokračování na další stránce navíc článek selhává v tom, že čtenář z něj nepochopí, co ti lidé vlastně pro mě dělají.

Věc se má tak, že na magistrátu Prahy hlasujeme o poměrně hodně věcech, protože město má rozpočet přes 70 miliard. Rozhodujeme na radě každý týden o desítkách tisků. Mám rád ve věcech pořádek a nechci v Praze další opencard, ale sám bych všechny materiály i s přílohami číst nestihl. Navíc nám tu dobíhá pár věcí z dřívějších období, a na ty je potřeba dát extra pozor. Takže mám v týmu lidi, kterým věřím a kteří mi to „předžvýkají“. Další věcí je samozřejmě komunikace. Opravdu nestíhám kontrolovat diakritiku ve všech tiskových zprávách a postech co dávám na FB, takže mi s tím také někdo pomáhá. Jsou to jinak (až na dočasné výjimky) normální zaměstnanci, takže se u nich eviduje docházka a o víkendu mají volno. Z čehož vyplývá, že tento post sem dávám osobně a nikdo ho po mě ani nekontroloval.

Pokud vás láká práce v Praze pro Piráty nebo magistrát, můžete se přihlásit do výběrových řízení. Například v současné době hledáme ředitele celého magistrátu (přihláška se musí poslat do pondělí 29.4.) a brzy budeme vyhlašovat výběrová řízení na dva odbory informatiky (aplikace a infrastruktura zvlášť). Jinak si beru za domácí úkol zveřejnit na webu medailonky všech mých poradců, asistentů našich radních a tajemníka našeho klubu, jakož i odkazy na výběrová řízení na pirátském fóru, ve kterých byli vybráni.

A těším se na příští sobotní vydání Práva, s pokračováním jejich pravidelného seriálu o Pirátech v Praze. Jistě bude pouze náhoda, že Pražská plynárenská si objednává marketingové služby také u společnosti Mediální kancelář s.r.o. Ta se na svém webu chlubí tím, že píše na zakázku texty, které pak vycházejí například v deníku Právo.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.