Primátor Hřib: Praha bude nadále efektivně řídit své projekty díky open source OpenProject

15.06.2021 13:49

Rada hl. m. Prahy na pondělním jednání schválila prodloužení podpory pro open source software OpenProject. I nadále ji bude pro hlavní město spravovat městská společnost Operátor ICT, a.s. (OICT).

Primátor Hřib: Praha bude nadále efektivně řídit své projekty díky open source OpenProject
Foto: Repro Facebook Zdeňka Hřiba
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib vyjádřil podporu svému varšavskému protějšku

Tímto krokem je zabezpečen plynulý chod systému OpenProject, ze kterého Praha využívá pravidelné reportingové sestavy prostřednictvím Datové platformy Golemio. Vybrané informace z této platformy se budou zobrazovat na webu pragozor.cz.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

Vedení hlavního města využívá systém OpenProject ke sběru, evidenci a vizualizaci dat o klíčových projektech uskutečňovaných Magistrátem hl. m. Prahy a jeho příspěvkovými organizacemi. Zároveň prostřednictvím propojení s webovým rozhraním umožňuje jednoduchý přehled o aktuálním postupu na právě řešených projektech.

„V oblasti řízení projektů na magistrátu dříve panoval velký chaos a všechno se neuvěřitelně táhlo. Díky OpenProjectu už na projekty vidíme a daří se je posouvat rychleji. V tuto chvíli je v OpenProjectu evidováno skoro tři sta projektů především v oblasti digitalizace, inovací, smart city, dopravy a dotací. Daří se nám dosahovat maximálně efektivního a koordinovaného postupu v řízení projektů, od jejich přípravy až po jejich schválení, realizaci a ukončení,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib.

OpenProject je open source a tzv. freeware, tedy software, za který není třeba platit licence. Správu a rozvoj systému OpenProject bude i nadále zajišťovat městská společnost OICT podle Radou schválené smlouvy na dobu určitou do 31. 12. 2022, s možností automatické prolongace.

„Nedílnou součástí reportingových sestav ze systému OpenProject je on-line datové propojení do oficiální pražské Datové platformy Golemio. Zveřejňované informace tak nebudou sloužit pouze k praktickému využití příslušnými odbory Magistrátu hlavního města Prahy, ale i nejširší veřejnosti,“ vysvětlil generální ředitel OICT Michal Fišer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice