Primátor Hřib: Praha posedmé podpoří osvětový projekt Kraje pro bezpečný internet

10.11.2020 10:57

Projekt „Kraje pro bezpečný internet“, který se uskutečňuje pod záątitou Asociace krajů ČR, zvyšuje informovanost nejen o rizicích internetu, ale i možnostech prevence a pomoci široké veřejnosti. Praha, podobně jako dalších 13 krajů v České republice, poskytne tomuto projektu dotaci ve výši 50 tisíc korun. Letošní ročník byl zahájen 15. září 2020 a končí 28. února 2021.

Primátor Hřib: Praha posedmé podpoří osvětový projekt Kraje pro bezpečný internet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Pražští radní na pondělním zasedání schválili, že hlavní město i letos podpoří edukativní kampaň „Kraje pro bezpečný internet“, v rámci níž každoročně vznikají kurzy, on-line kvízy a videospoty určené nejen dětem, ale i rodičům, pedagogům a odborné i laické veřejnosti. Vzdělávací aktivity se týkají například tématu kyberš ikany, nelegálního obsahu na internetu nebo nebezpečí spojených s používáním mobilních telefonů.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

„Naše děti nyní kvůli pandemii koronaviru tráví online více času, než kdy jindy. Mobily, počítače a internet jsou přirozenou součástí jejich životů. Vést veřejnost od nejútlejšího věku k zodpovědnému chování na internetu a posilovat mediální gramotnost je zásadní. Zvlášť v době, kdy do veřejného prostoru prosakují nejrůznější dezinformace podrývající soudržnost společnosti,“ řekl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Do projektu se kromě všech krajů zapojily jako partneři také Policejní prezidium ČR, Ministerstvo vnitra ČR nebo sdružení CZ.NIC, které je českým zástupcem v projektu Safer Internet, a jiné komerční subjekty. Hlavní město poskytne kampani 50 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.