Primátor Jiránek: V Kladně se dokončují opravy komunikací

14.11.2019 12:54

V letošním roce město Kladno investovalo do komunikací a chodníků 150 milionů. Tato na první pohled vysoká částka už je z velké části vyčerpaná a v ulicích Kladna se otevírají opravené silnice.

Primátor Jiránek: V Kladně se dokončují opravy komunikací
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek v Olomouci

Velkou část prostředků stály chodníky a veřejné osvětlení podél úseků krajských komunikací Milady Horákové, Generála Klapálka a také chodníky podél ulice Doberská.

„Letošní rok byl, co se týče rekonstrukcí a investic do rekonstrukce komunikací a chodníků, opravdu náročný a jsem velmi rád, že byly dokončeny. Prováděly se rekonstrukce jak krajských silnic, tak i těch, které spravuje město, včetně chodníků. Děkuji za trpělivost všem občanům, zrekonstruované silnice přinesou komfortnější jízdu Kladnem a chodníky bezpečnější cestu pěším“, řekl primátor Kladna, Dan Jiránek.

Část prostředků je vynaložena na dokončení staveb z loňského roku, na náměstí Jana Opletala nebo parkoviště v ulici Mostecká či chodník do Švermova. U některých ulic běží projektová příprava a realizace je posunutá na příští rok. Například původně plánovaná rekonstrukce spodní části ulice Divadelní je odložena  z důvodu výstavby depozitáře pro Středočeskou vědeckou knihovnu a Wolkerova ulice (část v zástavbě rodinných domů) začne v březnu 2020 kvůli přeložce plynu.

Dokončené  rekonstrukce komunikací:

Krajské komunikace:

Doberská  - sil. III/2384 ul. dokončena a opravený úsek byl uveden 31. 10. 2019 do užívání včetně úprav chodníků – rekonstrukce  vozovky byla investice Středočeského kraje; město Kladno zajistilo úpravy silničních obrub a úpravy chodníku v místě vybraných dešťových svodů.

ul. Gen. Klapálka a Kročehlavská - il. II/118 - dokončena a opravený úsek silnice byl uveden 6. 11. 2019 do užívání, rekonstrukce  vozovky je investice Středočeského kraje; město Kladno se připojilo rekonstrukcí chodníků a vybudováním parkovacích stání. Dokončen úsek Nučická - Ocelárenská - celá strana, probíhá úsek knihovna - Divadelní.

ul. Dukelských hrdinů - sil. II/118 - dokončena 1. etapa včetně křižovatky s ulicí. Hajnova a vjezdu na autobusové nádraží - úsek byl uveden 21. 10.2019 do užívání a navazuje  2. etapa včetně křižovatky s ulicí Huťská po ul. J. Hoffmanna - předpoklad dokončení 20. 12. 2019

ul. M. Horákové, úsek ul. Vodárenská – Penny - sil. II/118 - probíhá rekonstrukce  - předpoklad dokončení do 20.12.2019;  město Kladno zde rekonstruuje  chodníky - v úseku Dr. Foustky - Penny a Vodárenská - Na Kovárně

M. Horákové, úsek Dlouhá – Unhošťská - sil. II/118 - dokončeno

Ředitelství silnic a dálnic ČR

Rekonstrukce  mostu ev. č. 61-001 v ul. Kročehlavská je dokončena a uvedena do užívání  12.11. 2019

Město Kladno:

ulice Sokolská (Švermov, úsek V. Beránka x Palackého)       

ulice Kladenská (Švermov - Korea, úsek Karla Poláčka x Marie Majerové)                

ulice Kralupská (Dříň, úsek Lidická x Ininova)                                           

ulice Dr. Vrbenského (Kladno, úsek Hrnčířská x Nám. Starosty Pavla) 

ulice V. Beránka (Švermov, úsek Žižkova x Husova)                         

ulice. Spytihněvova (Kladno, úsek Ke Stadionu x Mánesova)                          

ulice Za Parkem (Švermov, úsek Josefa Drmly x Havlíčkovo nám.)                        

ulice Štechova - oprava opěrné zdi                   

ul. Hajnova (výjezd Lidl – Pekařská)

Za lokální opravy výtluků na území města Kladna v roce 2019 byla do současné doby vyčerpaná částka ve výši 11 139 508,48,-Kč včetně DPH. Oprava výtluků budou nadále dle klimatických podmínek pokračovat.

Jaké opravy, rekonstrukce a investice do komunikací jsou již teď v plánu na rok 2020

Důležitý posun nastal v červenci v přípravě napojení lokality Korea na kruhový objezd, město totiž obdrželo stanovisko Drážního úřadu, který je klíčový pro dokončení projektu. Kromě těchto ulic budeme projekčně připravovat například také úsek ulice Vrapická nebo Vinařická. V návaznosti na dokončenou studii sídliště Rozdělov u Energie budou pokračovat projekční práce pro první etapu revitalizace, část ulice Karla Tomana a Severní.

Velmi důležitý projekt je v přípravě pro příští rok pro ulici Štechova v části u Billy, kde proběhne kromě oprav komunikace a chodníků také výstavba parkoviště, hřišť pro děti i dospělé a v neposlední řadě parkové a vegetační úpravy. Po revitalizaci parku u nemocnice tak dozná proměny i druhá strana panelových domů v této ulici.

Dalším velkým projektem bude Sítenský most. V současné době je zde omezena doprava pro kamiony a další kroky se budou odvíjet od návrhu řešení na most nový, včetně jednotlivých etap projektového řešení (odstranění  stávajícího  mostu, projektové řešení nového i nutné úpravy okolního terénu).

V roce 2020 se začne připravovat studie na modernizaci autobusového nádraží s cílem přinést co největším komfort cestujícím, včetně parkování osobních aut i stojany pro kola. Rádi bychom se také soustředili na povrch areálu nádraží tak, aby umožnil efektivní vsakování dešťové vody.

Kladnem pěšky i na kole

„Doprava samozřejmě zahrnuje nejen automobilový provoz, ale i pěší pohyb nebo cyklistickou dopravu. Kromě běžných oprav chodníků chystá město i některá důležitá pěší propojení. Například na konci Sítenského údolí směrem k zimnímu stadionu, kde je v současné době nutné obcházet přes ulici Bendlova část přilehlé zástavby, vznikne nová pěší cesta, která cestu zkrátí. Také v údolí Týneckého potoka ve Švermově se chystá město k odkupu pozemku, který zajistí průchod údolím pod nově budovanou ulicí Na Hoblíku. Město se snaží hlídat důležité prostupy, aby se zbytečně neprodlužovaly pěší trasy do lesa a podobně,“ uvedla Anna Gamanová, předsedkyně výboru pro rozvoj, územní plánování a dopravu.

Tepna I/61

„Tato silnice je ve správě Ředitelství silnic a dálnic ČR, nespadá tedy pod město. Dlouho diskutovaným tématem je její přeložka, což by se týkalo ulice Unhošťská a Kročehlavská. Trasa je dnes silně zatížena nákladní dopravou a jejím přeložením by se značně ulevilo nejen největšímu kladenskému sídlišti. V současné době se začíná projektovat“, uvedl Oldřich Černý, radní města.

Pro rok 2020 je pak v plánu oprava Unhošťské ulice přes město v části mezi Baumaxem a Milady Horákové (u ČNES). Součástí stavby je i křižovatka s Vodárenskou, kde nahradí semafory řízenou křižovatku kruhový objezd hrazený z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…