Primátor Macura: Ostrava si připomíná 100 let od založení Polska

10.11.2018 19:37

U příležitosti stého výročí od založení nezávislého polského státu přijal primátor Ostravy Tomáš Macura polskou velvyslankyni v ČR Barboru Ćwioro.

Primátor Macura: Ostrava si připomíná 100 let od založení Polska
Foto: Petr Kupka
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

Na počest polského státního svátku se v sobotu a neděli rozsvítí věž Nové radnice a Sýkorův most bílou a červenou barvou. 

Polsko slaví v neděli 11. listopadu 100 let od založení moderního a nezávislého státu. U této příležitosti přijal primátor Tomáš Macura polskou velvyslankyni Barboru Ćwioro, která reprezentuje Polsko v naší zemi od letošního září. „Jsem v Ostravě poprvé a ráda bych se podívala na město z radniční věže,“ uvedla velvyslankyně. Ocenila výborný vztah Čechů a Poláků, podporu polských organizací, které sdružují Poláky v ČR. „Vím, že letos vám nevyšla návštěva Dnů NATO, věřím, že se na této významné akci potkáme příští rok,“ řekl primátor Macura.

V sobotu a v neděli se radniční věž a Sýkorův most rozsvítí bílou a červenou barvou. Stane se tak na počest 100. výročí vzniku polského státu. Podobným způsobem si založení samostatného Československa připomnělo koncem října i Polsko, například speciálním nasvícením prezidentského paláce ve Varšavě. V neděli navíc skončí po čtrnácti dnech i další ročník Česko-polských dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.