Primátor Měřínský: Radní navrhují nezvyšovat cenu za odpad

19.11.2021 10:46

Pokud zastupitelé návrh podpoří, budou občané i v roce 2022 platit stejný roční poplatek ve výši 700 korun.

Primátor Měřínský: Radní navrhují nezvyšovat cenu za odpad
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Přerovští radní se rozhodli neměnit částku, kterou platí Přerované za odpad. I když se ceny za likvidaci odpadu šplhají nahoru, nechtějí radní, aby občané museli sáhnout hlouběji do peněženky.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí
Diskutovali i o navýšení poplatku na 750 korun, popřípadě na 800 korun.

„Většinově jsme se shodli, že Přerovanům ponecháme současnou sazbu 700 korun. I za cenu toho, že budeme z rozpočtu města doplácet asi 6 milionů 400 tisíc korun. Těch zdražení v poslední době přišlo poměrně hodně, proto jsme se rozhodli částku v příštím roce zachovat,“ konstatoval primátor města Petr Měřínský. Jeho náměstkyně Hana Mazochová pro srovnání uvedla, že pokud by se radní rozhodli zvýšit odpad například podle třetí varianty na 800 korun, znamenalo by to, že město bude za každého poplatníka doplácet 24 korun a celkově by z kasy město odešla částka ve výši zhruba 2, 2 milionu korun.

Radní se poplatkem zabývali mimo jiné i proto, že na jednání přerovské pracovní skupiny pro optimalizaci systému nakládání s komunálním odpadem se přítomní členové shodli na navýšení sazby poplatku. Důvodem jejich doporučení je rostoucí výše nákladů na systém odpadového hospodářství. „Legislativní změny přinesly letos například i povinnost obcím platit za uložení odpadků na skládce, která se nachází na jejich katastru - to dříve nebývalo. V současné době mají tyto obce alespoň slevu a platí 500 korun za tunu odloženého odpadu – a bez této slevy se platí 800 korun za tunu. A my už víme, že do toku 2029 se částka bude navyšovat až na 1850 korun za tunu,“ vysvětlil jednatel Technických služeb města Přerova Bohumír Střelec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…