Primátor Nedvědický: Pečovatelská služba dostala další dvě nová auta

27.04.2019 20:33

Město Ústí nad Labem poskytlo Pečovatelské službě Ústí nad Labem příspěvek 630 000 Kč na nákup 2 nových vozidel. Primátor Petr Nedvědický a náměstek Tomáš Vlach předali symbolicky klíč k oběma vozům.

Primátor Nedvědický: Pečovatelská služba dostala další dvě nová auta
Foto: archiv politika
Popisek: primátor Ústí nad Labem Petr Nedvědický (ANO)

Na pomoc seniorům a zdravotně postiženým lidem vynakládá ústecký magistrát ročně statisíce korun. Vedení města opětovně podpořilo svoji příspěvkovou organizaci, která napomáhá seniorům a občanům s tělesným handicapem. Radní jí schválili částku 630 tisíc korun na nákup vozů k přepravě seniorů k lékaři či na jednání na veřejných institucích, přepravě potřebných pomůcek, ale i rozvozu obědů. Ústecký primátor Petr Nedvědický vyslovil poděkování všem pečovatelkám za jejich nelehkou práci, která je skutečným posláním. „Peníze na podporu služby, která je pro naše seniory a zdravotně postižené potřebná, nikdy neopomeneme vyčlenit. Díky Pečovatelské službě mohou senioři a zdravotně postižení lidé, ale i lidé, kteří nejsou již zcela soběstační, zůstávat doma a zachovat si vazby na své přirozené prostředí, na svou rodinu i přátele. V plánu je stále investice do budoucího objektu města v Krásném Březně, kam plánujeme naši organizaci přestěhovat,“ doplnil primátor Petr Nedvědický. Vozy bude 25 pečovatelek využívat pro plný servis 300 klientů a denní rozvoz 120 jídel.

Vstřícnost města ocenila ředitelka Pečovatelské služby Ústí nad Labem Ditta Hromádková: „Nové automobily jsou pro naši službu neocenitelným pomocníkem. Díky nim  můžeme  zajistit potřebnou péči více klientům. Lidí, kteří potřebují naši péči, stále přibývá a doprava za nimi městskou hromadnou dopravou je někdy zdlouhavá.  Vozový park naší organizace nyní tvoří  8 téměř nových a hlavně bezpečných vozidel, což pečovatelky při své práci jistě ocení.  A teď se ještě těšíme na nové prostory v Krásném Březně, kde plánujeme rozšíření našich služeb pro občany Ústí nad Labem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.