Primátor Nwelati: Řada akcí se stihne ještě letos, i když nebyly zařazeny v rozpočtu

25.09.2017 6:37

Město Mladá Boleslav uskutečnilo v roce 2017 desítky investičních akcí i větších oprav. V této aktivitě nepoleví ani ve zbývající části roku. Řada investic a oprav komunikací, modernizaci a doplnění dětských hřišť, budování nových parkovacích míst i další stavební akce probíhá i v současné době nebo se zahájí a dokončí ještě letos. Informoval o tom primátor Raduan Nwelati.

Primátor Nwelati: Řada akcí se stihne ještě letos, i když nebyly zařazeny v rozpočtu
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Primátor také vysvětlil, že řada akcí se stihne udělat ještě letos, přestože původně nebyly zařazeny v rozpočtu. "Protože se městu daří docela dobře plnit rozpočet, chceme ty peníze co nejrychleji utratit v investicích. To jsou věci, které občanům pomáhají. Pokud jsme například původně plánovali, že letos opravíme polovinu chodníků v Podlázkách a nyní nám finanční situace umožňuje opravit je všechny, tak to uděláme," řekl primátor.

Zastupitelé schválili ve čtvrtek rozpočtové opatření, které umožní z investičních rezerv použít 3,5 milionu korun na připravovanou rekonstrukci Václavkovy ulice v úseku od již opravené ulice Na Radouči až k Laurinově ulici. Práce by měly začít kolem 7. října a měly by trvat asi tři týdny.

Do finále se pomalu dostává velká rekonstrukce Erbenovy ulice, která má skončit do konce září, případně začátku října. Nad rámec této opravy se nyní připravuje i oprava křižovatek Erbenovy ulice s ulicemi Havlíčkova a Václavkova.
Město také zajišťuje rekonstrukci Dukelské ulice v úseku mezi ulicemi Štefánikova a Jilemnického. Zde mají skončit práce do 20. 12.
V polovině října začnou také práce na rozšíření parkoviště u ulice J. Palacha za objektem odboru dopravy a silničního hospodářství, kde přibyde zhruba 40 nových parkovacích míst. Dalších 40 až 50 nových parkovacích míst vznikne v ulici U Penzionu.

Pracuje se i v Chrástecké ulici v Podolci, kde v zimě došlo ke zřícení opěrné zdi. Vlastní oprava by měla skončit asi do konce října. Práce zde nelze příliš urychlit, musí se dělat po jednotlivých úsecích a jde o technicky i finančně náročnou opravu. Město plánuje i opravu malé opěrné zídky a komunikaci v ulici Pod Borkem.

V plném běhu je i rekonstrukce povrchů komunikací v Železné ulici, kde v současné době vrcholí první etapa, Kompletní dokončení celé rekonstrukce se má podle primátora stihnout zhruba do 30. října. Během října se bude také instalovat dílo z loňského Metalového sympozia v podobě kovové fontány do miniparčíku u infocentra.

V současné době pokračují také opravy chodníků v Podlázkách, kde se plánují i opravy některých komunikací, kde předtím pracovali plynaři. Opravy chodníků pokračují také na Sahaře a do konce roku se má opravit také ve větším rozsahu chodníky v Dubcích.

Město připravuje generální opravu Krátké ulice u Kauflandu, dále plošná rekonstrukce komunikace v Havlíčkově ulici v úseku od ulice U stadionu k ulici J. Palacha a dále velká rekonstrukce ulice J. Palacha. Souběžně probíhá výstavba cyklostezky podél ulice Havlíčkova. Opravuje se chodník a buduje nová cyklostezka od T. G. Masaryka podél Havelského parku k náměstí Míru.

Město se stará také o modernizace a opravy dětských hřišť. Výrazně se rozšiřuje a osazuje novými prvky dětské hřiště pod Domem kultury a začíná i proměna hřiště na Sahaře u fotbalového stadionu, kde má vzniknout multifunkční hřiště s umělým povrchem. Dokončených, probíhajících i zahajovaných investic je ovšem několik desítek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…