Primátor Nwelati: Veškerá administrativa na úřadu se urychlí

04.07.2017 22:08

Výrazné urychlení by měly přinést nové platební terminály, které od konce června fungují na jednotlivých přepážkách mladoboleslavského magistrátu. Lidé, kteří chtějí nejrůznější správní poplatky uhradit kartou, tak nově nemusí chodit na pokladnu, ale vše včetně platby vyřeší s úředníky přímo na přepážce. "Slibujeme si od toho především zvýšení komfortu pro obyvatele města, zmenšení front a ulevit by se mělo i pokladním," vysvětlil primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati.

Primátor Nwelati: Veškerá administrativa na úřadu se urychlí
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Terminály jsou tedy primárně určené pro platbu správních poplatků, ve všech budovách magistrátu jich bylo nainstalováno celkem 21 a už jsou v provozu, první platby na nich již proběhly. "Zkušenosti z prvních dnů jsou zatím dobré, lidé si tuto novinku chválí. K platbě na nich lze využít karty VISA, Maestro, EC/MC, JCB a Dinners," upřesnil primátor Nwelati.

Terminály nevydávají daňový doklad, a lidé, kteří dávají přednost platbě v hotovosti, mohou i nadále využívat pokladnu. Kartou lze tedy nově zaplatit na oddělení pasů, občanských průkazů, na Czech pointu a evidenci obyvatel, využít je lze i na odboru dopravy, kde lze bezhotovostně hradit správní poplatky na oddělení registru vozidel, řidičských průkazů a techniků.

Terminálem disponuje i odbor životního prostředí, matrika, obecní živnostenský úřad na oddělení registrace a živnostenského rejstříku, a čtyřmi terminály je vybaven také stavební úřad.

"Věřím, že lidé tuto novinku ocení a budou ji využívat, čímž se veškerá administrativa na úřadu urychlí. Zatím se zdá, že to byl krok správným směrem," dodal primátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…