Primátor Staněk: Olomoucká radnice hostila setkání poslanců a senátorů

10.02.2018 15:24

První setkání poslanců a senátorů za Olomoucký kraj pro volební období 2017-2021 hostila olomoucká radnice. Pozvání primátora Antonína Staňka k debatě o prioritách města a regionu přijali poslanci Ladislav Okleštěk, Milan Feranec, Zuzana Majerová Zahradníková, Marian Jurečka, Vojtěch Pikal, Alexander Černý a senátor Lumír Kantor.

Primátor Staněk: Olomoucká radnice hostila setkání poslanců a senátorů
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Věřím, že se nám při takto koncipované formě setkání podaří konsensuálně stanovit priority, které pak můžeme společně a smysluplně řešit a prosazovat,“ uvedl v úvodu s přesvědčením primátor Antonín Staněk. Za nejdůležitější témata, u nichž hodlá hledat podporu napříč spektrem parlamentních stran, označil primátor přípravu protipovodňových opatření v centru Olomouce a chystanou stavbu tzv. Východní tangenty, která by měla ulehčit severovýchodní části Olomouce.

„I pro Olomoucký kraj se problematika dopravy a dopravní obslužnosti řadí mezi nejpalčivější témata,“ shodl se při jednání hejtman Ladislav Okleštěk a poukázal na připravovanou novelu zákona o urychlení výstavby dopravní infrastruktury, která by mohla pomoci právě při přípravě stavby východního obchvatu Olomouce. „Cílem má být zlepšení efektivity procesu přípravy a výstavby klíčových liniových staveb dopravní infrastruktury,“ objasnil poslanec a městský zastupitel Milan Feranec.

V souvislosti se stavbou Východní tangenty se účastníci diskuse, Vojtěch Pikal a Zuzana Majerová Zahradníková, zajímali zejména o dopady stavby Východní tangenty pro obyvatele žijící v městských částech Chválkovice, Svatý Kopeček a Droždín.

K další debatě o prioritách v konkrétních oblastech veřejného dění kraje i ve města se hodlají zástupci politických stran vrátit i v dalších měsících. „Jsem přesvědčen, že dokážeme najít v mnoha oblastech synergii,“ uzavřel jednání primátor Antonín Staněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

16:21 Čunek (KDU-ČSL): Náš stát se vzdal schopnosti se bránit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důsledkům zrušení povinné základní vojenské služby