Primátor Svoboda: Rikši nejsou ničím jiným než reklamními poutači

30.08.2023 16:21 | Tisková zpráva

Reklamní rikši, parkující před provozovnami thajských masáží, komplikují život Pražanům a návštěvníkům metropole, jejich umístění v centru města je protiprávní a neestetické. Shodli se na tom představitelé hlavního města a Městské policie, kteří nyní intenzivně hledají řešení na jejich legální odstranění, usilovat budou o změnu legislativy.

Primátor Svoboda: Rikši nejsou ničím jiným než reklamními poutači
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

Pražský primátor Bohuslav Svoboda a radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský se v pondělí 28. srpna sešli s představiteli Městské policie. Na schůzce hledali společné řešení na odstranění reklamních rikš, stojících před provozovnami thajských masáží.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29577 lidí

„Pro Prahu je nejen ostudou, ale i komplikací v každodenním provozu to, že na chodníku stojí pomalované a polepené rikši, které ve skutečnosti nejsou ničím jiným než reklamními poutači. Věřím tomu, že řešení se už rýsuje,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

Rikši stávají na několika místech přímo v centru Prahy dlouhodobě. Jde o osvětlené a barevné trojkolky, poháněné lidskou silou, tedy takzvané rikši. Slouží k propagaci služeb poskytovaných v uvedených provozovnách, překáží ale pohybu chodců v místech, kde se pohybuje velké množství lidí. V minulosti se hlavní město Praha i Městská policie hl. m. Prahy opakovaně pokoušely o nápravu.

„Nasadili jsme všechny páky na to, aby nevkusné rikši z centra města zmizely. Není to jednoduchý proces a v minulosti jsme se opakovaně snažili napravit situaci mnoha způsoby, udělení řady pokut, nebo toho, že město nechalo rikši svépomocí odtáhnout. Prozatím žádné z těchto opatření nebylo efektivní a narazilo buď u soudu nebo Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Ukazuje se, že bude patrně třeba změnit nedokonalou legislativu, o což se budeme zasazovat,“ popisuje stav radní Adam Zábranský.

ředstavitelé hlavního města a Městské policie se dohodli na tom, že se budou vyřešení situace nadále intenzivně věnovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

23:07 Kasal (ANO): Podvod na předkladatele novely. Mě žádná dohoda dvou ministrů nezajímá

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…