Primátor Svoboda: Rikši nejsou ničím jiným než reklamními poutači

30.08.2023 16:21 | Tisková zpráva

Reklamní rikši, parkující před provozovnami thajských masáží, komplikují život Pražanům a návštěvníkům metropole, jejich umístění v centru města je protiprávní a neestetické. Shodli se na tom představitelé hlavního města a Městské policie, kteří nyní intenzivně hledají řešení na jejich legální odstranění, usilovat budou o změnu legislativy.

Primátor Svoboda: Rikši nejsou ničím jiným než reklamními poutači
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

Pražský primátor Bohuslav Svoboda a radní pro majetek, transparentnost a legislativu Adam Zábranský se v pondělí 28. srpna sešli s představiteli Městské policie. Na schůzce hledali společné řešení na odstranění reklamních rikš, stojících před provozovnami thajských masáží.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29585 lidí

„Pro Prahu je nejen ostudou, ale i komplikací v každodenním provozu to, že na chodníku stojí pomalované a polepené rikši, které ve skutečnosti nejsou ničím jiným než reklamními poutači. Věřím tomu, že řešení se už rýsuje,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda.

Rikši stávají na několika místech přímo v centru Prahy dlouhodobě. Jde o osvětlené a barevné trojkolky, poháněné lidskou silou, tedy takzvané rikši. Slouží k propagaci služeb poskytovaných v uvedených provozovnách, překáží ale pohybu chodců v místech, kde se pohybuje velké množství lidí. V minulosti se hlavní město Praha i Městská policie hl. m. Prahy opakovaně pokoušely o nápravu.

„Nasadili jsme všechny páky na to, aby nevkusné rikši z centra města zmizely. Není to jednoduchý proces a v minulosti jsme se opakovaně snažili napravit situaci mnoha způsoby, udělení řady pokut, nebo toho, že město nechalo rikši svépomocí odtáhnout. Prozatím žádné z těchto opatření nebylo efektivní a narazilo buď u soudu nebo Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Ukazuje se, že bude patrně třeba změnit nedokonalou legislativu, o což se budeme zasazovat,“ popisuje stav radní Adam Zábranský.

ředstavitelé hlavního města a Městské policie se dohodli na tom, že se budou vyřešení situace nadále intenzivně věnovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): Princip jedné Číny

4:31 Filip (KSČM): Princip jedné Číny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v evrops…