Primátor Svoboda se v Praze 1 zajímal o bezpečnost v ulicích i fungování nemocnice

16.04.2023 16:02 | Tisková zpráva

Primátor Bohuslav Svoboda pokračuje ve svých návštěvách po pražských městských částech. Tentokrát vyrazil do Prahy 1. Účastnil si zde zkoušky protipovodňového uzávěru na Čertovce, navštívil radnici, debatoval se žáky ZŠ nám. Curieových, prohlédl si Nemocnici Na Františku a sešel se se zástupci Hospodářské komory Prahy 1.

Primátor Svoboda se v Praze 1 zajímal o bezpečnost v ulicích i fungování nemocnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda (SPOLU)

Primátor Bohuslav Svoboda má v plánu postupně navštívit všechny velké městské části. Ve středu ráno nejdříve přihlížel zkoušce protipovodňového uzávěru na Čertovce, která byla v roce 2002 zaplavena, což tehdy odhalilo slabiny dosavadní ochrany. „Snad už se sem velká voda hned tak nevrátí. Je ale potřeba, abychom na to byli připraveni,“ uvedl k tomu Bohuslav Svoboda.

Následně se primátor vydal na radnici Prahy 1. „Primátora u nás považujeme za nejvyššího patrona. Jsem ráda, že si k nám našel cestu a že máme možnost probrat ta nejžhavější témata, jako je školství nebo třeba Nemocnice Na Františku,“ prohlásila na úvod setkání starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská.

Během schůzky pražského primátora se starostkou Prahy 1 a jejím týmem se probíraly problémy, které tuto městskou část trápí. Došlo například na problematiku krátkodobého ubytování a s tím související negativní dopady tzv. alkoturismu, (rušení nočního klidu, bezpečnost a pořádek). Řeč přišla také na energetické otázky a budoucnost parku Holubička.

Poté se Bohuslav Svoboda vypravil do ZŠ na náměstí Curieových. „Příjemně překvapilo, jak moc se mladí lidé zajímají o dění v metropoli. Bavili jsme se například o dostavbě metra D, problematice sdílených koloběžek či prostě o věcech, které tuto generaci trápí,“ uvedl k tomu Bohuslav Svoboda.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30015 lidí

Během následné návštěvy Nemocnice Na Františku, jíž je Praha 1 zřizovatelem, probíral primátor s ředitelem a dalšími zástupci vedení chod nemocnice, rozsah poskytované péče i plány na její budoucnost. „Jsem rád, že v čele nemocnice stojí lidé, kteří myslí na její rozvoj i v době, kdy se musí potýkat s vysokou inflací a zdražováním téměř všeho, od energií až po zdravotnický materiál,“ dodal k tomu Bohuslav Svoboda.

Výjezd primátor zakončil setkáním se zástupci Hospodářské komory Prahy 1. Zde se diskuse točila zejména kolem využívání veřejného prostoru pro účely podnikání a vlivu na vzhled města. Hlavními tématy byla pravidla pro povolování venkovních předzáhradek, nelegální reklama na provozovnách či uzavírky při různých sportovních akcích.

V návštěvách městských částí bude primátor Bohuslav Svoboda pokračovat příští týden, ve čtvrtek zavítá do Dolních Počernic a Běchovic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…