Primátor Thoma: Máji pomohou asistenti prevence i nabídka práce

07.09.2013 13:18

Zatím dva asistenti prevence kriminality budou působit na sídlišti Máj po prvním kole výběrového řízení. Další dva bude město ještě hledat. Dopravní podnik navíc lidem z Máje nabídne práci při úklidu zastávek a město již také vybralo prostor pro svou úřadovnu přímo v místě.

Primátor Thoma: Máji pomohou asistenti prevence i nabídka práce
Foto: Redakce
Popisek: Bývalý primátor Českých Budějovic Juraj Thoma

„Základním předpokladem pro práci asistenta kriminality je dobrá místní znalost a určitá autorita v problémové lokalitě. Komise ocenila, že dva vybraní uchazeči už přes léto působili jako dobrovolná hlídka. Celkem se přihlásilo osm uchazečů, z toho dva příslušníci majority, kteří bohužel nevyhověli podmínkám.

Ministerstvo vnitra nám bude proplácet celkem čtyři asistenty, takže další dva ještě budeme hledat a vypíšeme nové výběrové řízení. Asistenti budou zatím mít přiděleného mentora z řad strážníků městské policie, než se zapracují,“ uvedl primátor Juraj Thoma.

Nezaměstnaným z Máje chce město také nabídnout práci prostřednictvím dopravního podniku. „Od konce září by uklízeli, například zastávky MHD, prioritně na Máji, poté případně i v dalších částech města. Jejich mzdy bude kompletně hradit úřad práce,“ poznamenal primátor.

Rada města 4. září odsouhlasila pronájem nebytových prostor od sdružení vlastníků V. Volfa 16, kde budou působit pracovníci magistrátu města, zabývající se sociální problematikou, a pracovníci úřadu práce. Dále může prostor fungovat jako zázemí pro neziskové organizace a zázemí tu budou mít i asistenti prevence kriminality. Pracoviště budou fungovat v odpoledních a večerních hodinách a jejich služby jsou určeny bez rozdílu všem, kdo potřebují pomoc nebo radu – ať už z většinové nebo menšinové komunity.

„Zavedení této služby jsme občanům přislíbili na veřejném slyšení k Máji, jako jeden z možných kroků, ke kterým má kompetence přímo město a který by mohl pomoci udržet na Máji klidnou situaci. Závazek, který jsme dali, plníme,“ uvedl primátor. Pracoviště začne fungovat kolem 19. září.

Thoma také upozornil, že ministerstvo práce a sociálních věcí vydalo nový metodický pokyn úřadům práce, který zpřísňuje podmínky pro výplatu dávek na bydlení. „Považuji to za první z kroků správným směrem, který může být začátkem likvidace ‚byznysu‘ s ubytováváním sociálně slabých coby snadného a státem garantovaného výdělku,“ dodal Thoma.

reklama

autor: obcaneprobudejovice.cz

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.