Primátor Vrána: Výstavní síň Pasáž se na čas uzavře. Po rekonstrukci budovy na náměstí TGM se galerie vrátí

20.12.2022 17:46

Výstavní síň Pasáž přerušuje na nezbytně dlouhou dobu svou činnost. Rozhodnutí zástupců města vyklidit stávající galerii v Kratochvílově ulici souvisí s opravou budovy na náměstí TGM 16, ve které má vzniknout nové sídlo magistrátu.

Primátor Vrána: Výstavní síň Pasáž se na čas uzavře. Po rekonstrukci budovy na náměstí TGM se galerie vrátí
Foto: Facebook Petra Vrány
Popisek: Petr Vrána

„Je nutné dočasně přemístit úředníky a tento prostor je snad jako jediný z městského majetku vyhovující. Galerie se po rekonstrukci opět vrátí do svých původních prostor,“ informoval primátor Přerova Petr Vrána. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

V Pasáži by měl sídlit odbor zajišťující dopravní agendy, evidenci vozidel, vydávání občanských průkazů, cestovních pasů a řidičáků. Na novém působišti by měla dočasně pobývat asi dvacítka úředníků – kdy budou do Pasáže přemístěni, nebylo ještě rozhodnuto, neboť i tam bude nutno udělat menší úpravy. Tajemník magistrátu Petr Mlčoch v této souvislosti řekl: „Velmi nás mrzí, že bude na skoro tři roky přerušena činnost galerie v Pasáži. Nicméně zastupitelstvo rozhodlo o koupi a rekonstrukci TGM 16. A po dobu, kdy budou probíhat stavební práce, musí magistrát zajistit fungování agend, které tam dosud jsou. A na to potřebujeme bezbariérovou budovu.“ Ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček přislíbil, že v rámci dramaturgického plánu počítá KIS i nadále s pořádáním akcí, na jejichž organizaci se spolupodílela Výstavní síň Pasáž – jako například Evropský den hudby, Velikonoční zastávky, LandArt či Přerovské dvorky. „Finanční prostředky na uskutečnění těchto akcí máme v rozpočtu a nebudou nijak kráceny,“ uvedl ředitel Macíček.

Budova na náměstí TGM 16, kam mají být po rekonstrukci přemístěni úředníci magistrátu i s vedením města, má dostat podobu, o které jsme psali v této tiskové zprávě: Úřad, kavárna i vyhlídka. To všechno se má stát součástí nově opravené budovy v centru Přerova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.