Primátor Vrána: Výstavní síň Pasáž se na čas uzavře. Po rekonstrukci budovy na náměstí TGM se galerie vrátí

20.12.2022 17:46

Výstavní síň Pasáž přerušuje na nezbytně dlouhou dobu svou činnost. Rozhodnutí zástupců města vyklidit stávající galerii v Kratochvílově ulici souvisí s opravou budovy na náměstí TGM 16, ve které má vzniknout nové sídlo magistrátu.

Primátor Vrána: Výstavní síň Pasáž se na čas uzavře. Po rekonstrukci budovy na náměstí TGM se galerie vrátí
Foto: Facebook Petra Vrány
Popisek: Petr Vrána

„Je nutné dočasně přemístit úředníky a tento prostor je snad jako jediný z městského majetku vyhovující. Galerie se po rekonstrukci opět vrátí do svých původních prostor,“ informoval primátor Přerova Petr Vrána. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45033 lidí

V Pasáži by měl sídlit odbor zajišťující dopravní agendy, evidenci vozidel, vydávání občanských průkazů, cestovních pasů a řidičáků. Na novém působišti by měla dočasně pobývat asi dvacítka úředníků – kdy budou do Pasáže přemístěni, nebylo ještě rozhodnuto, neboť i tam bude nutno udělat menší úpravy. Tajemník magistrátu Petr Mlčoch v této souvislosti řekl: „Velmi nás mrzí, že bude na skoro tři roky přerušena činnost galerie v Pasáži. Nicméně zastupitelstvo rozhodlo o koupi a rekonstrukci TGM 16. A po dobu, kdy budou probíhat stavební práce, musí magistrát zajistit fungování agend, které tam dosud jsou. A na to potřebujeme bezbariérovou budovu.“ Ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček přislíbil, že v rámci dramaturgického plánu počítá KIS i nadále s pořádáním akcí, na jejichž organizaci se spolupodílela Výstavní síň Pasáž – jako například Evropský den hudby, Velikonoční zastávky, LandArt či Přerovské dvorky. „Finanční prostředky na uskutečnění těchto akcí máme v rozpočtu a nebudou nijak kráceny,“ uvedl ředitel Macíček.

Budova na náměstí TGM 16, kam mají být po rekonstrukci přemístěni úředníci magistrátu i s vedením města, má dostat podobu, o které jsme psali v této tiskové zprávě: Úřad, kavárna i vyhlídka. To všechno se má stát součástí nově opravené budovy v centru Přerova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Premiér Fico pokus o atentát předpověděl

12:05 Dostál (Stačilo!): Premiér Fico pokus o atentát předpověděl

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.