Primátor Žbánek: Chystáme rekonstrukci propojky ulic Heyrovského a Arbesova

29.02.2020 10:23

Město pokračuje v opravách silnic. Rekonstrukce se dočká místní komunikace mezi městskými částmi Slavonín, Nová Ulice a Povel. Rada města schválila zadání veřejné zakázky na opravu propojky mezi ulicemi Arbesova a Heyrovského.

Primátor Žbánek: Chystáme rekonstrukci propojky ulic Heyrovského a Arbesova
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

„Schválením veřejné zakázky a zadávacích podmínek, jsme zahájili první krok k výběru dodavatele. Chystáme rekonstrukci místní komunikace, která propojuje ulice Heyrovského a Arbesovu. Po opravě dojde v lokalitě i ke zlidnění dopravy se zavedením dopravního režimu zóny 30,“ objasnil primátor Mirek Žbánek.

Rekonstrukce se dočká více než půl kilometru stávající místní obslužné komunikace. Konkrétně od odbočky k nově vznikající zástavbě rodinných domů v ulici Arbesova směrem k ulici Heyrovského. Komunikace bude mít nově šířku 5,5 metru. „Ke zklidnění dopravy budou sloužit dva zpomalovací prvky ve formě zvýšených ploch v silnici a také vyznačení cyklistických piktogramů provedením vodorovného dopravního značení,“ popsal Martin Major, náměstek primátora odpovědný za dopravu.

Stavební práce by se měly rozběhnout na konci května, hotové mají být letos v srpnu. Předpokládané náklady na rekonstrukci jsou ve výši 7,8 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice