Primátor Žbánek: Dá se splnit i sen, který se původně zdá jako bláznovství

05.06.2021 12:22

Komentář na facebookovém profilu k přírodě v okolí Olomouce.

Primátor Žbánek: Dá se splnit i sen, který se původně zdá jako bláznovství
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

V rámci našich pravidelných „zelených pátků“ jsme se dnes s kolegy vydali do Holického lesa, kde jsme se byli podívat na úctyhodný výsledek mnohaleté práce Spolek pro Holický les. Ten ukazuje, že když vynaložíte hodně osobní námahy a energie, dá se splnit i sen, který se původně zdá jako bláznovství. Prostě když se chce, tak to jde. Stromy už pěkně rostou a mezi nimi je nádherná louka.

S paní Ivanou Kalodovou a dalšími aktivními obyvateli Holice jsme se bavili i o dalších možných vylepšeních – třeba o myšlence vybudovat u odpočívadla v Holickém lese dětské hřiště s venkovní posilovnou. A podívali jsem se také do míst, kde má vzniknout in-line stezka mezi pásy lesoparku.

Nakonec jsme však šli ještě o kousek dál za silnici, kde kdysi bývala oblíbená třešňová alej. Z té dnes zbývá už jen pár živořících stromů, ale shodli jsme se, že stojí za to ji obnovit. A až se podaří, věřím, že se stane dalším z míst, kam mohou lidé z Holice i celé Olomouce chodit na výlety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…