Primátor Žbánek: Olomouc chystá veřejnou prezentaci studie o hospodaření se srážkovými vodami

22.02.2019 9:09

Olomouc vyráží do boje se suchem. Město zpracovalo studii o Hospodaření se srážkovými vodami – cestě k modrozelené infrastruktuře a představí ji Olomoučanům.

Primátor Žbánek: Olomouc chystá veřejnou prezentaci studie o hospodaření se srážkovými vodami
Foto: anoolomouc.cz
Popisek: Miroslav Žbánek

Veřejná prezentace dokumentu, který by se měl stát základním městským předpisem pro boj s mikroklimatickými změnami, se uskuteční ve středu 27. února od 16:30 hodin ve velkém zasedacím sále magistrátu v Hynaisově ulici.

Zajištění udržitelného rozvoje města a zlepšení kvality životního prostředí a života jeho obyvatel je jednou z nejzásadnějších výzev současnosti. „Jsme přímými svědky nezpochybnitelné klimatické změny, a to zejména v posledních čtyřech letech, kdy se střídají extrémní sucha a horka s přívalovými srážkami. Společným řešením obou extrémů, tedy povodní i sucha, je zadření vody v krajině, protože voda se má zadržet tam, kde spadne,“ popisuje vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Petr Loyka.

Podle statistik byl rok 2018 nejteplejším rokem od roku 1775 a za poslední čtyři roky odborníci registrují půlroční deficit srážek. „Chceme se těmto negativním jevům aktivně bránit, proto jsme vypracovali studii o hospodaření se srážkovými vodami, se kterou máme zájem na veřejném projednání seznámit Olomoučany,“ objasnil primátor Mirek Žbánek. „Současně se zabýváme i tématem vodních prvků, které se taktéž významně podílí na kvalitě životního prostředí ve městě,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.