Primátor Zrzavecký poděkoval mladému Plzeňanovi za záchranu topícího

13.02.2017 20:53

Primátor Martin Zrzavecký poděkoval sedmnáctiletému Davidu Kovrzkovi, který na konci ledna zachránil v Plzni topícího se bruslaře z řeky Mže. „Několikrát do roka mám možnost mluvit s těmi, kteří zachránili život. Jsou to většinou lidé z městské a státní policie, záchranáři, hasiči. Podobně mladého člověka, jako jsi ty, který měl odvahu a zachránil život, to je jev ojedinělý, takže velká úcta,“ řekl studentovi plzeňské hotelové školy primátor.

Primátor Zrzavecký poděkoval mladému Plzeňanovi za záchranu topícího
Foto: Martin Zrzavecký
Popisek: primátor města Plzeň Martin Zrzavecký

Davida Kovrzka posadil v salonku historické radnice na čestné místo, do křesla, v němž sedávají návštěvy nejvzácnější, tedy velvyslanci, delegace ze zahraničí i významní čeští představitelé. „Seděl tu i kardinál Gianfranco Ravasi, jeden z nejvyšších představitelů církve,“ doplnil primátor.

„Dne 30. ledna v podvečer hrál David se svým kamarádem fotbal na ledě pod Rooseveltovým mostem. Byli svědky toho, že se v blízkosti pilíře propadl do vody bruslař. David se zachoval jako chlap, neváhal. Když i pod ním začal led praskat, tak si lehl, sundal mikinu, použil ji jako lano a mládence zachránil,“ popsal událost Miroslav Široký, ředitel Hotelové školy Plzeň, který dnes mladého muže na přijetí u primátora doprovodil. Davidovi jakožto budoucímu kuchaři za jeho skutek už poděkovalo i vedení školy, dostal sadu profesionálních nožů. „Když jsem mu je před třídou předával, zažil David standing ovation, takže už i jeho spolužáci si uvědomují, co udělal,“ doplnil Miroslav Široký.

Při setkání David Kovrzek řekl, že kuchařina ho baví, k dokončení posledního ročníku školy mu chybí už jen pár měsíců. Od vedení města dostal dárek, osobní notebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …