Primátorka Palkovská: Břehy Líštnice jsme zabezpečili. Nyní zajišťujeme břehové svahy Olše

26.07.2022 7:37

Finální úpravou místní komunikace, resp. opravou asfaltového krytu, skončila v březnu 2022 investiční akce zaměřená na zajištění břehových svahů vodního toku Líštnice.

Primátorka Palkovská: Břehy Líštnice jsme zabezpečili. Nyní zajišťujeme břehové svahy Olše
Foto: archiv starostky
Popisek: Třinecká starostka Věra Palkovská

Investiční náklady na zajištění dvou svahů v souhrnné délce 125 metrů činily více než 12 milionů korun. Po Líštnici probíhá v Třinci další investiční akce, která zajistí břehy řeky Olše. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

V letošním roce město zajistí úsek dlouhý cca 100 metrů na břehu řeky Olše. Zajištění svahových břehů začalo v červnu letošního roku a skončí v průběhu září 2022. Celkové náklady představují cca 12,5 milionu korun. Svah břehu bude zpevněn kamennou rovnaninou z lomového kamene. V rámci stavby bude rekonstruována i vozovka v pásu podél nové opěrné zdi a přibude i nové silniční zábradlí.

V souvislosti s touto investiční akcí a pro zajištění bezpečnosti silničního provozu upravil odbor dopravy Magistrátu města Třince provoz na dotčených pozemních komunikacích. Uzavírka silničního provozu se týká komunikace celkové délky cca 50 metrů podél tohoto vodního toku. Uzavírka

„Voda je nejen tou nejdůležitější tekutinou pro náš život, kterou je potřeba chránit. Vlivem klimatických změn se ale stává také živlem, jenž umí způsobit řadu nepříjemností, které je nezbytné řešit. Zpevnění břehu je významnou investicí a velkým zářezem do rozpočtu, ale bylo nutné to udělat. Stávající místo bylo v havarijním stavu. Voda podemílala břeh a hrozilo nebezpečí jeho sesunutí a stržení části přilehlé cesty,“ vysvětlila primátorka Věra Palkovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.