Primátorka Palkovská: Nový nasvětlený přechod zvýší bezpečnost chodců

31.07.2020 16:47

Nový bezpečnější přechod pro chodce přibude v Lyžbicích na ulici B. Němcové v blízkosti křižovatky s ulicí Jablunkovskou. Stavební práce potrvají do konce letních prázdnin a vyžádají si z rozpočtu města zhruba 1 875 tisíc korun s DPH.

Primátorka Palkovská: Nový nasvětlený přechod zvýší bezpečnost chodců
Foto: archiv starostky
Popisek: Třinecká starostka Věra Palkovská

„Nejde o malou částku, ale bezpečnost je na prvním místě. V blízkém okolí křižovatky se nacházejí dvě školy, chodí tudy množství školáků a frekvence aut se stále zvyšuje. Situace v těchto místech si už nový přechod vyžadovala a navíc vycházíme vstříc požadavkům občanů, kteří se na nás v této záležitosti obraceli,“ uvedla primátorka Věra Palkovská.

Chodci byli přiváděni přímo do nejširší části křižovatky bez přechodu a směrové oblouky v křižovatce nebyly bezpečné ani pro řidiče. To by se mělo po prázdninách změnit. V novém školním roce už budou děti bezpečněji přecházet po bezbariérovém přechodu ze zámkové dlažby a novou podobu dostane i samotná křižovatka. Změny se dočká i vozovka v křižovatce, která dostane nový asfaltový koberec. Bezpečnost přecházejících školáků zvýší podobně jako u přechodů u ZŠ Bezručova nebo ZŠ Koperníkova i nové nasvětlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.